مقاله فاصله تیرآهن سقف شما میتوانید جهت دریافت قیمت انواع میلگرد و تیر آهن از جمله قیمت میلگرد ،قیمت میلگرد ساده ، قیمت میلگرد کلاف آجدار ، قیمت تیرآهن IPE، قیمت تیرآهن لانه زنبوری و قیمت تیرآهن هاش،بر روی لینک های مربوطه کلیک کنید و جدیدترین قیمت میلگرد را در آهن جم دریافت کنید.
همچنین میتوانید علاوه بر قیمت تیرآهن، قیمت روز آهن شامل قیمت ورق، قیمت نبشی، قیمت ناودانی، قیمت سپری، قیمت پروفیل، قیمت لوله، قیمت خاموت، قیمت محصولات مفتولی، قیمت شمش و قیمت لوازم سوله را از آهن جم دریافت کنید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر، میتوانید با بخش فروش و پشتیبانی آهن جم، با شماره 03133869211 تماس بگیرید.
یکی از مهم ترین پروفیل های ساخت و ساز، تیرآهن سقف است که وظیفه آن گرفتن نیروهای برشی و وزن تنش های لنگر خمشی است. انواع تیرآهن با استانداردهای گوناگون تولید می شوند؛ تیرآهن های INP که طراحی آن ها بر اساس استانداردهای اروپایی است به عنوان پروفیل نرمال معروف هستند. این نوع تیرآهن در طول های 8 و 16 متر و ارتفاع های 80، 100، 120 و 600 میلی متری در بازار وجود دارد. هر یک از انواع تیرآهن دارای طول،سایز و ارتفاع خاصی است و در هر نوع سقفی نیز فاصله تیرآهن سقف تفاوت دارد. در این مقاله با معرفی انواع سایز تیرآهن و کاربرد آن ها در ساختمان سازی به بررسی حداکثر طول تیرآهن در سقف می پردازیم.

وظیفه تیرآهن سقف ساختمانی چیست؟
تیرآهن یک مقطع فولادی پرکاربرد در ساختمان سازی است که در بخش های مختلف یک بنا مثل ستون ها، سقف، تیرها و خرپا ها مورد استفاده قرار می گیرد. انتقال وزن و نیروهای اعمال شده از تیرهای فرعی ساختمان به ستون های اصلی از وظایف تیرآهن است؛ ولی از آنجا که تیرها به طور مستقیم به ستون متصل نمی شود از چه طریق می توانند وزن و نیروهای وارده را تحمل کند؟. برای این کار باید تیرآهن اصلی به دو تیرآهن در خرپا قسمت سقف و ستون ها به صورت عرضی متصل شود؛ به این ترتیب می تواند فشارهای خمشی و تنشی وارده را تحمل کند و مانع از تخریب ساختمان شود.
انواع تیرآهن ساختمان
در ساختمان سازی برای قسمت های مختلف آن از انواع تیرآهن استفاده می شود.
1.تیرآهن بال پهن: این نوع تیرآهن در دو نوع سبک و سنگین ساخته می شود و در مقایسه با تیرآهن نوع نیمه پهن و اروپایی وزن کمتری دارد. در این تیرآهن اندازه بال با ارتفاع یکسان است و شکلی شبیه حرف H انگلیسی دارد و در قسمت ستون و خرپا ساختمان استفاده می شود.
- تیرآهن نیم پهن: تیرآهن IPE یا نیمه پهن دارای حداقل و حداکثر طول 8 تا 16 متر، ارتفاع بین 80 تا 600 میلیمتر و عرض 46 تا 220 میلیمتر بوده و از لحاظ ظاهری به شکل حرف I انگلیسی است.
3.تیرآهن اروپایی: تیر آهن INP دارای ارتفاع 80 تا 600 میلیمتر، حداقل و حداکثر طول 16 متر و عرض 42-50-58 و 215 میلیمتر می باشد. تیرآهن اروپایی در بازار به اسم تیرآهن معمولی معروف است.
4.تیرآهن لانه زنبوری: روی قسمت جان این نوع تیرآهن سوراخ هایی وجود دارد که باعث کاهش استحکام تیرآهن در برابر فشارهای جانبی می شوند. حداقل و حداکثر تیرآهن در سقف در تیرآهن لانه زنبوری بین 12 تا 18 متر و ارتفاع 80 تا 300 میلیمتر است.
کاربرد هر سایز تیرآهن در ساختمان
هر سایز تیرآهن در قسمت های مختلف ساختمان کاربرد خاصی دارد؛ به همین دلیل بعد از انتخاب تیرآهن باید به اندازه آن توجه کرد. معمولا در پروژه های ساخت و ساز کوچک و ساختمان های با تعداد طبقات کم از سایزهای کوچک تر تیرآهن استفاده می شود و در پروژه های سنگین مثل برج ها، پل ها و ساختمان های چند طبقه سایزهای بزرگ تر کاربرد دارند.
1.تیرآهن سایز 12 : از این نوع تیرآهن در پوشش سقف طبقات، ستون و تیر استفاده می شود.
2.تیرآهن سایز 14: کاربرد تیرآهن سایز 14 در ساخت ستون و نعل و خرپا و پوشش سقف است.
3.تیرآهن سایز 16: این نوع تیرآهن در ساخت تیرهای فرعی، ساخت نعل، پوشش سقف کاربرد داشته و در ساخت خرپا و پل های لانه زنبوری استفاده می شود.
4.تیرآهن سایز 18: کاربرد تیرآهن سایز 18 در قسمت های مختلف سازه های سنگین و ساخت ستون اصلی سازه است.
تیرآهن سایز 20: این نوع تیرآهن در ساخت طبقات زیرین سازه و سازه های بزرگ و سنگین کاربرد دارد.
فاصله تیرآهن سقف در انواع سقف
1.سقف کرومیت: در این نوع سقف از قالب های ثابت نظیر بلوک های سیمانی، پلی استایرن، طاق ضربی و کامپوزیت برای پر کردنفضای خالی بین تیرچه ها استفاده می شود. فاصله تیرآهن سقف کرومیت بسته به نوع قالب بین 75 تا 100 سانتیمتر است.
2.سقف کامپوزیت: در سقف های کامپوزیت بلوک های سفالی وجود ندارد از این رو از این فضا برای لوله کشی های برق و آب و تاسیسات استفاده می شود.
3.سقف های طاق ضربی: معمولا فاصله تیرآهن سقف طاق ضربی بین 90 تا 110 سانتی متر است و در اجرای آن از ملات گچ، آجر فشاری و خاک استفاده می شود.
کاربرد تیر آهن در ساختمان
ساختمان از قسمت های مختلفی تشکیل می شود که هر قسمت آن نیازمند تیرآهنی با سایز خاصی است که باید در فواصل مناسبی از بخش های گوناگون ساختمان قرار گیرد تا ساختمانی با حداکثر استحکام بنا شود.
1.کفی ستون: مقاطع فولادی کفی ستون در ضخامت های مختلف برای صفحات کفی ستون و صفحات فولادی کاربرد دارد. با استفاده از این کفی ها اتصال نبشی به ستون ها انجام می شود و برای برش و اتصال پیچ در آن ها امکان دریل کاری، مشعل کاری و ایجاد سوراخ وجود دارد.
2.ستون ها: برای ستون ها از تیرآهن با بال های پهن و یا هاش با مقطع مربعی شکل استفاده می شود؛ چنانچه ساختمان بیشتر از یک طبقه باشد می توان برای ایجاد ستون یکپارچه از تیرآهن استفاده نمود. در این حالت باید اندازه طول ستون به حدی باشد تا از سقف طبقه بالا بیرون بزند و ستون طبقه بعدی به آن متصل شود.
3.تیرهای اصلی یا شاه تیر: به قطعات فولادی که به صورت افقی روی ستون ها قرار می گیرند و توسط پلیت ها به هم وصل می شوند. این تیرهای اصلی یا تیرآهن سقف به ستون متصل شده و توسط نبشی یک طرف آن در طول بال تیرآهن و سمت دیگر آن روی ستون قرار می گیرد. این نوع اتصال باعث نگه داشت تیرهای میانه هر طبقه می شود از این رو به شاه تیر معروف است.
4.تیرک های میانی: تیر کوچک یا تیرک اندازه کوچک تری از شاه تیر دارند و به عنوان ستون متصل می شوند. تیرآهن سقف در تحمل وزن ساختمان نقش اساسی دارد؛ بنابراین در قسمت بالا و پایین تیرها و تیرآهن قرار داده می شوند. فاصله تیرآهن سقف و تیرها با تیرک میانی باید به حدی باشد که بتوانند در هم قفل شوند در نتیجه می تواند نیروها و فشارهای زیادی را تحمل کند. برای اینکه نیرو به صورت عمودی انتقال داده شود تیرک ها نقش مهمی دارند؛ زیرا باعث منتقل شدن بارها به شاه تیر و شاه تیر به ستون ها می شود.
5.تیرهای باریک کرومیت: از لحاظ ظاهری تیرهای کرومیت باریک تر از تیرک ها هستند ولی طول بلندتری دارند که به آن ها تیر باریک گفته می شود. سطح نشیمن گاه این تیرک روی تیر اصلی جا می رود و در آنجا محکم می شود.
6.تیرآهن خرپا: از این نوع تیرآهن در ساخت انواع سقف سوله و انبار استفاده می شود و به دلیل تنوعی که در تیرآهن خرپا وجود دارد می تواند با هر نوع سقفی سازگار باشد. حداکثر طول تیرآهن در سقف های مختلف متفاوت است و بایستی از سایز مشخصی از تیرآهن استفاده کرد.
جمع بندی
سقف ها در انواع مختلف بنا می شوند از این رو برای هر نوع سقف سایز مناسبی از تیرآهن نیاز است. براساس نوع سقف فاصله تیرآهن سقف متفاوت است و همچنین حداکثر طول تیرآهن در سقف های مختلف تفاوت دارد.