مقالات, اخبار بازارآهن

کاهش قیمت آهن امروز|دلایل کاهش قیمت آهن آلات

کاهش قیمت آهن امروز _آهن جم

کاهش قیمت آهن امروز به چه علت اتفاق افتاده است؟ امروز و روز های اخير شاهد کاهش  قیمت آهن آلات هستیم. روند تغییرات قیمت آهن به عنوان یکی از فلزات که در صنایع مختلف کاربرد بسیاری دارد برای فعالان در این حوزه و در صنعت ساختمان سازی اهمیت دارد. قیمت آهن آلات در کشور ما به عوامل زیادی بستگی دارد و مرتباً دچار نوسان میشود.

عوامل زیادی هستند که در کاهش نرخ آهن تاثیر گذارند .از جمله این عوامل کاهش قیمت ارز ،افزایش عرضه و نبود تقاضا و همچنین برخی از سیاست ها در قیمت گذاری محصولات فولادی می باشد .در ادامه این مقاله از آهن جم همراه باشید تا به دلایل کاهش قیمت آهن طی این چند روز بپردازیم.

برای اطلاع از احتمال افزایش قیمت آهن و علت های آن مقاله زیر را مطالعه کنید.

افزایش قیمت آهن امروز

نمودار قیمت میلگرد 16 ابرکوه

کاهش قیمت آهن امروز در  آبان 1402 از تاریخ 1 آبان تا 18 آبان ماه ادامه پیدا کرده است.بازار آهن آلات در هفته های گذشته مرتبا تحت تاثیر سیاست های تنظیم بازار و نحوه عرضه محصولات فولادی در بورس کالا دچار نوسان بوده است.البته دامنه این نوسان ها جزیی و در بازه 300 تا 1000 تومان بوده است.قیمت ها در این محدوده افزایش پیدا کرده و مجددا متاثر از عوامل تاثیر گذار کاهش پیدا کرده است. در هفته های اخیر با افزایش عرضه محصولات فولادی از جمله شمش و میلگرد در بورس کالا به مقدار زیاد و با نرخ پایه مقرون به صرفه، قیمت آهن آلات در بازار کاهش پیدا کرد.

اما در روز های اخیر باز هم قیمت آهن روند کاهشی پیدا کرده است که چندین علت دارد:

  1. در این هفته محصولات فولادی در حجم بالا با قیمت های پایه مساوی با قیمت بازار در بورس کالا عرضه شدند. که این امر موجب کاهش قیمت تمامی محصولات فولادی در بازار شد. سه شنبه ( ۱۴۰۲/۰8/16) در تالار صنعتی بورس کالا  مقدار 256,000 تن شمش بلوم فولادی عرضه شد که 145 هزار تن آن معادل با حدود 56 درصد از حجم عرضه کل؛ در بورس کالا در نهایت با نرخ میانگین موزون  20.375 تومان  و حدود کیلویی 50 تومان بیشتر از نرخ معاملاتی میانگین موزون هفته گذشته فروش رفت و تایید شد.  274،000 تن انواع میلگرد آجدار با نرخ میانگین موزون پایه 22.715 تومتن برای روز  چهارشنبه ۱۴۰۲/۰8/17 روی تابلوی بورس کالا نشست که نسبت به میانگین نرخ عرضه هفته قبل افزایش حدود کیلویی 15 تومان را نشان میدهد.
  2. بازار آهن همیشه تحت تاثیر اخبار سیاسی و نرخ دلار قرار دارد.در روز های اخیر نیز اخبار سیاسی و کاهش جزیی نرخ دلار بر روند کاهشی قیمت آهن افزوده است. ازجمله رخداد های سیاسی در این هفته مباحث مربوط به درگیری در منطقه خاورمیانه بود که موجب جهش قیمت دلار شد و قیمت آهن الات نیز افزایش جزئی داشت.اما طی این چند روز اخیر تاثیر اخبار سیاسی کاهش یافته و مجددا روند قیمت ها کاهشی شده است.
  3. رکود سنگین و نبود تقاضا در بازار و همچنین برای محصولات بورسی باعث شده قیمت ها ثابت یا روند کاهشی داشته باشند.طبق قانون بورس در صورتی که معاملات بورس از 50 درصد کل عرضه کمتر باشد در هفته آینده نرخ پایه کاهش خواهد یافت.طبیعتا عرضه های حجمی میلگرد همچون هفته های گذشته اکثرا جذابیت و توجیح خرید ندارند؛ مگر برخی اعتباری ها و پرطرفداران بازار همانند محصولات ذوب آهن اصفهان یا خراسان 
  4. به نظر میرسد مدیریت بازار هم تمایل به افزایش قیمت ندارد .زیرا عرضه محصولات در حجم زیاد و قیمت پایه برابر با قیمت کف بازار تقاضای زیادی نخواهد داشت و روند قیمت هارا ثابت نگه میدارد. عرضه و معاملات اعتباری شمش طی حدودا دو ماه گذشته باعث شد تا شاخص نرخ معاملاتی شمش که مبنای تعیین قیمت سایر لایه های زنجیره تامین فولاد کشور از جمله میلگرد است؛ بالاتر از نرخ واقعی بازار بایستد.البته بازارساز تصمیم گرفت که این روند کاذب را متوقف نماید و به عنوان نخستین گام بهین یاب را به معاملات شمش بازگرداند و تقاضا را سهمیه بندی کرد.
پیشنهاد مطالعه ⋙  تفاوت ظاهری میلگرد A3 ، A2 ، A1 و A4

ظاهرا بازگشت به مدار واقعی‌تر شدن نرخ های بورس نیازمند صرف زمان بیشتر است. هر چند که فصل اوج تقاضای داخلی، یعنی تابستان هم، به نوعی در اوج رکود تقاضای مصرفی پشت سر گذاشته شد .

در روز دوشنبه 3مهر شمش فولادی با اعمال سهمیه بندی بهین یاب  عرضه شد و همچنین مقدار عرضه های اعتباری کاهش یافت.هدف اینکار کنترل تقاضا بود . زیرا تقاضا برای عرضه اعتباری موجب افزایش قیمت پایه میشود.به طور کلی قیمت ها در بازار فقط با سیاست های تنظیم بازار کاهش و افزایش پیدا میکنند.

بازار آهن در رکود نسبی قرار گرفته است. قیمت میلگرد در هفته گذشته حدود 300 تا 1000 تومان کاهش  داشته است.

تقریبا در هفته های اخیر کاهش شدید قیمت انواع آهن الات مشاهده نشده است .قیمت ها نوسان هایی با دامنه محدود دارند و در بازه 300 تا 1000 تومان کاهش پیدا کرده اند .آخرین کاهش شدید قیمت آهن آلات مربوط به بازه زمانی اسفند 1401 تا  آخر فروردین 1402 میباشد که قیمت انواع آهن الات از جمله میلگرد حدود 8 تا 10 هزار تومان ریزش شدید را تجربه کرد . در ادامه نمودار قیمت میلگرد 16 ذوب آهن در  ماه اخیر را مشاهده میکنید که به خوبی بازه ریزش قیمت آهن آلات را نمایش میدهد.

کاهش قیمت آهن امروز می‌تواند برای بسیاری از تجار و سرمایه گذاران در بازار آهن آلات موجب نگرانی شود .زیرا افراد زیادی هستند که در این حوزه فعالیت دارند و محصولات فولادی را برای عرضه به بازار تهیه می نمایند.حال با کاهش شدید قیمت آهن آلات سرمایه گذاران دراین حوزه متضرر میشوند.از طرفی کاهش شدید قیمت آهن آلات برای مشتریانی که قصد خرید داشته‌اند بسیار خوشایند است. زیرا می توانند با هزینه کمتری محصولات مورد نیاز خود را تهیه نمایند.

طبیعتاً باید قیمت آهن و روند رشد یا کاهش آن متعادل باشد و جهش های ناگهانی یا کاهش ناگهانی قیمت آهن آلات باعث می شود که فروشندگان یا مشتریان متضرر شوند. اما در کشور ما با توجه به وضعیت اقتصادی نابسامان و مشکلات اقتصادی زیاد و همچنین نبود مدیریت برای عوامل تاثیر گذار بر قیمت ها شاهد هستیم که قیمت تمامی محصولات فولادی مرتبا جهش شدید یا کاهش شدید پیدا میکند. در ادامه می خواهیم به بررسی علت این کاهش ناگهانی قیمت آهن بپردازیم.

علت کاهش ناگهانی قیمت آهن آلات چیست؟

به گزارش آهن جم و با بررسی اخبار بازار آهن شنیده ها حاکی از کاهش قیمت آهن آلات از ابتدای هفته جاری می باشد .کاهش قیمت آهن آلات تقریباً در پایان سال ۱۴۰۱ شروع شد و بازار به علت تعطیلات در سردرگمی قرار گرفت .اما کاهش قیمت همچنان ادامه داشته است و شاهد کاهش شدید نرخ محصولات فولادی هستیم . روند نزولی قیمت‌ها در بازار به گونه ای بوده است که می‌توان گفت قیمت آهن آلات از سقف قبلی خود تا قیمت فعلی که دارد حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است .

پیشنهاد مطالعه ⋙  مقاومت کششی میلگرد چیست؟نحوه محاسبه آن

نرخ دلار 

کاهش و کنترل قیمت دلار از اولین عواملی بود که موجب کنترل بازار آهن و اصلاح قیمت ها شد. قیمت دلار یکی از محرک های اصلی در بازار آهن آلات میباشد که شاهد بودیم در ماه های پایانی سال ۱۴۰۱ رکوردشکنی زیادی داشت و تا حد زیادی افزایش یافت. اما با کنترل نرخ دلار و کاهش آن تا عدد ۵۰ هزار تومان روند بازار آهن آلات نیز تغییر پیدا کرد و قیمت ها شروع به اصلاح کردند.

میزان عرضه و تقاضا در بورس کالا و قیمت پایه محصولات 

در هفته های اخیر تقاضا برای محصولات فولادی کم بوده است . با کاهش تقاضای محصولات فولادی بر سر قیمت آن رقابت نشده و در نهایت محصولات با قیمتی هم تراز با بازار و قیمت پایه معامله شدند . نبود تقاضا برای محصولات فولادی و عرضه آنها در حجم بالا باعث شده قیمت سایر محصولات فولادی کاهش داشته باشد. وقتی تقاضای کافی وجود نداشته مجددا قیمت میلگرد با توجه به فرمول قیمت گذاری بورس کالا کاهش یافته است . از علت های کاهش قیمت آهن امروز در هفته های اخیر این موضوع است.

فرمول قیمت گذاری محصولات فولادی

یکی دیگر از مهمترین عوامل کاهش قیمت آهن امروز فرمول قیمت گذاری این محصولات در بورس کالا و نحوه عرضه آنها می باشد .

 براساس فرمول جدید، از ۲۲ اسفندماه، قیمت پایه محصولات شمش بلوم و مقاطع فولادی(تیرآهن،میلگرد، نبشی و ناودانی) با در نظر گرفتن بازهی مثبت یک درصد و منفی ۵ درصد قیمت کشف شده دو هفته قبلی، با شروطی محاسبه خواهد شد.

با اجرای این فرمول در قیمت گذاری در هر هفته که محصولات فولادی در بورس کالا عرضه می شوند در صورتی که تقاضای کافی بر آنها وجود نداشته باشد در هفته های آینده قیمت پایه آنها با اعمال دامنه منفی تعیین می گردد .به همین خاطر شاهد هستیم که هر هفته قیمت آهن آلات کاهش شدیدی را تجربه می کند.

سیاست های تنظیم بازار

در هفته های گذشته تصمیمات ۵ گانه ای برای کنترل بازار گرفته شد که تا حدود زیادی منجر بهکاهش قیمت آهن امروزشده است .در ادامه این تصمیمات و تاثیر هر کدام را بررسی کرده ایم

🔻تصمیمات 5 گانه کمیته مدیریت بازار با هدف ثبات بازار فولاد کشور

🔹امیر صباغ، مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو در فضای مجازی از تصمیمات پنج گانه کمیته مدیریت بازار با هدف ثبات بازار فولاد کشور به شرح ذیل خبر داد:

1- اولویت اتصال گازطبیعی صنایع به واحدهای آهن اسفنجی با هدف افزایش عرضه و کاهش قیمت این حوزه

2-بازگشت کف عرضه شمش فولاد و آهن اسفنجی و اسلب به 100درصد در بورس کالا

3- خرید آهن اسفنجی از بورس کالا متناسب با تولید شمش فولاد و عرضه آن در بورس کالا

4- افزایش درصد شفافیت ماهانه به 80 درصد و سه ماهه به 90 درصد این بند عامل کاهش موجودی انبارهای شمش فولاد شده و عرضه بورس کالا را افزایش میدهد

پیشنهاد مطالعه ⋙  میلگرد ترمکس چیست؟ روش تولید،ویژگی ها و تفاوت با TMT

5- توقف عرضه اعتباری آهن اسفنجی، شمش فولاد و میلگرد

در ماه های پایانی سال ۱۴۰۱ به دلیل محدودیت انرژی و قطعی گسترده گاز صنایع فولادی تولید این محصولات با کاهش روبرو بود و همچنین عرضه محصولات تقاضای بازار را پاسخگو نبود. به همین دلیل قیمت‌ها افزایش زیادی داشتند. اما با گرمتر شدن هوا و رفع محدودیت های گازی برای صنایع فولادی عرضه محصولات در بورس کالا افزایش پیدا کرده که به همراه قیمت پایه پایین باعث کاهش قیمت آهن امروز شده است.

از دیگر عوامل که باعث کاهش قیمت آهن امروز در هفته های جاری شده است ممنوعیت خرید اعتباری محصولات فولادی در بورس کالا می باشد .معمولاً تقاضا برای خرید اعتباری محصولات فولادی اعم از میلگرد و تیرآهن در بورس کالا بسیار زیاد بود و به علت تقاضای زیاد و رقابت قیمت ها تا حد زیادی افزایش پیدا می‌کرد . این عامل باعث میشد قیمت‌ها در سطح بازار هم افزایش پیدا کند. با ممنوعیت خرید اعتباری محصولات فولادی در بورس کالا و کمبود تقاضا برای خرید نقدی و همچنین اعمال فرمول جدید قیمت گذاری به دلیل نبود تقاضا شاهد کاهش قیمت آهن امروز هر روز کاهش پیدا میکند.

قیمت روز تمامی مقاطع فولادی بصورت لحظه ای در کانال تلگرام آهن جم درج میشود.برای اطلاع از تغییرات لحظه ای قیمت ها و موجودی محصولات در کانال قیمت لحظه ای میلگرد آهن جم عضو شوید.

کاهش قیمت میلگرد امروز

میلگرد یکی از انواع مقاطع فولادی می باشد که نسبت به دیگر محصولات مصرف و کاربردهای بیشتری در صنعت و ساختمان سازی دارد. به همین دلیل قیمت میلگرد یکی از موارد مهم برای فعالان در بازار آهن و ساختمان سازی می باشد. بازار فولاد و آهن آلات از بازارهای فعال در کشور ما می باشد که تا به امروز دست خوش تغییرات زیادی شده است .

قیمت میلگرد تابع قیمت سایر محصولات فولادی می باشد و با کاهش قیمت آهن امروز در بازار قیمت تمامی محصولات از جمله میلگرد هم کاهش پیدا میکند. در هفته های گذشته با کنترل نرخ ارز ،عرضه زیاد محصولات در بورس کالا با قیمت پایه پایین و همچنین نبود تقاضا برای آن قیمت میلگرد کاهش چشمگیری داشته است. می‌توان گفت قیمت میلگرد از ماه های پایانی سال ۱۴۰۱ تا امروز تقریباً حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است. این کاهش شدید قیمت میلگرد سرمایه گذاران و فعالان بسیار زیادی را در بازار آهن آلات متضرر می کند.

کاهش قیمت تیرآهن

کاهش قیمت آهن امروز موجب کاهش قیمت تیرآهن هم میشود.قیمت تیرآهن هم از روند کاهش قیمت محصولات فولادی مستثنا نبوده است .در ماه های پایانی سال ۱۴۰۱ قیمت تیرآهن افزایش بی سابقه ای پیدا کرد و تا حدود کیلویی ۳۵ هزار تومان هم رسید.انا بعد با کاهش نرخ دلار قیمت تیرآهن هم کاهش یافت .

قیمت تیرآهن تقریبا از تیر ماه سال ۱۴۰۲ تا الان که در آبان ماه ۱۴۰۲ هستیم در بازه قیمتی ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان ثابت مانده و فقط نوسان های جزئی دارد.کاهش قیمت تیرآهن به روند بازار،نرخ دلار،میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد. محبوب ترین تیرآهن بازار تیرآهن ذوب آهن اصفهان است.قیمت تیرآهن ذوب آهن ،عرضه آن در بورس کالا و میزان تقاضای آن بر بازار تیرآهن تاثیر زیادی دارد.

مقاله از آهن جم _ahanjam.com

5/5 - (12 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *