به مطالعه مقاله برای ساختمان دو طبقه چند شاخه میلگرد نیاز است خوش آمدید. شما میتوانید جهت دریافت قیمت انواع میلگرد از جمله قیمت میلگرد ،قیمت میلگرد ساده ، قیمت میلگرد کلاف آجدار بر روی لینک های مربوطه کلیک کنید و جدیدترین قیمت میلگرد را در آهن جم دریافت کنید.
همچنین میتوانید علاوه بر قیمت تیرآهن، قیمت روز آهن شامل قیمت تیرآهن IPE، قیمت تیرآهن لانه زنبوری و قیمت تیرآهن هاش، قیمت ورق، قیمت نبشی، قیمت ناودانی، قیمت سپری، قیمت پروفیل، قیمت لوله، قیمت خاموت، قیمت محصولات مفتولی، قیمت شمش و قیمت لوازم سوله را از آهن جم دریافت کنید. جهت دریافت اطلاعات بیشتر، میتوانید با بخش فروش و پشتیبانی آهن جم، با شماره 03133869211 تماس بگیرید.
در هر پروژه ساختمانی باید قبل از شروع به کار یک سری موارد را مورد بررسی قرارداد تا بتوان مواد و مصالح لازم را به اندازه کافی تهیه نمود و هزینه آن ها را برآورد کرد. به عنوان مثال اینکه برای ساختمان دو طبقه چند شاخه میلگرد نیاز هست یا چه تعداد میلگرد در هر ستون ساختمان یک طبقه لازم است و برآورد قیمت میلگرد و محاسبه میلگرد فونداسیون از جمله مسائلی است که باید در پروژه های ساختمان سازی مدنظر قرار داد.

نحوه محاسبه میلگرد فونداسیون بتنی
میلگردها در فونداسیون ساختمان به صورت طولی، عرضی و تقویتی استفاده می شوند؛ محل قرارگیری میلگردهای طولی در طول محور فونداسیون و در ردیف های پایین و بالای پی ساختمان به کار می روند. برای به دست آوردن وزن میلگرد باید اندازه طول میلگرد مشخص شود که برای این کار بایستی طول محور پی، کاور (فاصله میلگرد از قسمت خارجی بتن برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی) و خم بخش انتهایی و ابتدایی میلگرد را بدانیم.
فرمول محاسبه طول میلگردهای طول و عرض فونداسیون بتنی ساختمان به این صورت است؛ (۲* طول کاور)- (۲*طول خم)+ طول محور = طول میلگرد
برای به دست آوردن وزن میلگردهای تقویتی به کار گرفته شده در فونداسیون ساختمان بایستی طول میلگرد در تعداد و وزن طول آن ضرب شود. نکته مهم در این مورد اینکه عمق پی ساختمان بستگی به تعداد طبقات دارد و برای محاسبه عمق فونداسیون باید تعداد طبقات را در 10 کرد و حاصل را با عدد 20 جمع نمود.
در مرحله بعد باید تعداد میلگرد مورد نیاز برای ستون ها و سقف ها را مشخص کرد که با توجه به نوع اسکلت ساختمان محاسبه می شود. معمولا ساختمان هایی که اسکلت بتنی دارند برای هر ستون حدود 12 تا 18 کیلوگرم میلگرد مورد نیاز است. همچنین اگر سقف به حالت دال و دو طرفه باشد مقدار میلگرد مورد نیاز به 60 تا 85 کیلوگرم نیز می رسد.
تعداد میلگرد در هر ستون ساختمان یک طبقه
اگر برای یک ساختمان با زیربنای 200 مترمربع و یک طبقه حداقل برای هر مترمربع 35 کیلوگرم میلگرد در نظر گرفت در مجموع حداقل 7 تن میلگرد برای کل ساختمان مورد نیاز است. برای برآورد تعداد میلگرد در هر ستون ساختمان یک طبقه باید گفت که برای هر ستون حداقل 8 عدد میلگرد لازم است؛ به طوری که در هر سمت به صورت مربعی 3 عدد میلگرد باید قرار داد همچنین ابعاد ستون باید حداقل 30 سانتیمتر در نظر گرفته شود. بر همین اساس می توان برآورد کرد که برای ساختمان دو طبقه چند شاخه میلگرد مورد نیاز خواهد بود.
اندازه میلگرد برای ساختمان یک طبقه حداکثر حدود 16 تا 18 بوده و برای آرماتور حرارتی و خاموت ها میلگرد با سایز 8 تا 10 به کار می رود. این اعداد به صورت تخمینی بیان می شود و برای هر ساختمان باید طبق نقشه ساختمان، تعداد میلگرد و برش و خم آن ها مشخص گردد.
برای صد متر زیر بنا چقدر میلگرد لازم است؟
به طور کلی هرینه ساخت اسکلت فلزی با هزینه ساخت اسکلت بتنی یکسان است و در برخی مواقع هزینه اسکلت بتنی بیشتر از اسکلت فلزی در می آید. در اسکلت بتنی ترکیب میلگرد و بتن به کار می رود که وزن آن حدود 35 درصد کمتر از اسکلت فلزی خواهد بود. این کمبود وزن نسبت به فولاد در ساختمان سازی با در نظر گرفتن هزینه های بتن ریزی، اجرت کار، زمان صرف شده برای انجام کار و مقدار میلگرد لازم جبران می شود.
مقدار میلگرد لازم در صورتی که اسکلت فلزی با مهاربند هم مرکز شود به ازای هر متر مربع 40 تا 70 کیلوگرم پیش بینی می شود. در صورتی که مهاربند غیر هم مرکز در نظر گرفته شود مقدار میلگرد مورد نیاز بین 50 تا 75 کیلوگرم تخمین زده خواهد شد. همچنین میزان میلگرد لازم در سازه های فولادی با قاب خمشی حدود 70 تا 120 کیلوگرم برآورد می شود و در حالت معمول این مقدار بین 70 تا 115 کیلوگرم مورد نیاز است. اما در اسکلت بتنی با دیوار برشی و قاب خمشی مقدار میلگرد به ازای هر متر مربع 35 تا 60 کیلوگرم در نظر گرفته شده و در اسکلت بتنی با قاب ویژه بین 45 تا 70 کیلوگرم است. همچنین به ازای هر متر مربع آهن آلات در قاب خمشی معمولی مقدار میلگرد بین 40 تا 55 کیلوگرم تخمین زده می شود.
جمع بندی
میلگردها از اجزای مهم در فرآیند ساخت و ساز ساختمان ها هستند که می توانند نیروهای وارده از اطراف را تحمل کنند این قطعات باید از متریال با کیفیت ساخته شده باشد. قبل از آغاز پروژه ساختمان سازی باید مقدار مورد نیاز میلگرد برای ساختمان های مختلف برآورد شود. در این مقاله فرمول نحوه محاسبه میلگرد فونداسیون بتنی و روش تعیین تعداد میلگرد در هر ستون ساختمان یک طبقه بیان شد.