اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

آهن جم
0
ورود و عضویت
اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

×
آهن جم
ورود و عضویت
0

ظوابط جوشکاری میلگرد چیست؟ |وصله جوشی میلگرد

زمان مطالعه : 7 دقیقه
جوشکاری میلگرد

ضوابط جوشکاری میلگرد چیست؟ میلگرد ها برای اینکه در سازه ها قابل استفاده باشند باید به اندازه ها و سایز های مورد نیاز در سازه برش خورده و خم کاری شوند. اما گاهی اوقات در قسمتی از سازه یا ساختمانهای بزرگ نیاز است که میلگرد ها از طول به یکدیگر متصل شوند. قبلا برای اتصال آرماتور ها آنها را روی هم قرار می دادند و سیم پیچی می کردند. سپس یک لایه بتن بر روی آنها برای ایجاد اتصال مناسب و انتقال صحیح بار از یک میلگرد فولادی به دیگری قرار می گرفت. اما این روش به دلیل مصرف زیاد فولاد و همچنین بالا بودن قیمت میلگرد مقرون به صرفه نبود و در مواردی نیز قابلیت اجرا نداشت. به همین دلیل در بسیاری موارد از جوشکاری میگرفت استفاده می شود. جوشکاری میلگرد دارای استانداردها و قوانینی می باشد و وصله جوشی باید مطابق با اصول انجام شود. ذهنیت بسیاری از افراد این است که طبق آیین نامه های ساختمانی جوشکاری میلگرد غیر مجاز است. در ادامه این مقاله از آهن جم همراه باشید تا در مورد جوشکاری میلگرد و مسائل مربوط به آن صحبت کنیم.

جوشکاری میلگرد یکی از روشهای وصله یا اتصال میلگرد ها به یکدیگر می باشد .ضرورت استفاده از روش های اتصال میلگرد به دلیل کاربرد زیاد آن در آرماتوربندی است. میلگرد هایی که در بازار وجود دارند طول و سایز استانداردی دارند.میلگرد ها برای اینکه در بتن قابل استفاده شوند باید برش خورده ، خم شوند و به یکدیگر متصل گردند.خمکاری میلگرد نیز نکات و قوانینی دارد.  یکی از روش های اتصال آنها جوشکاری میلگرد می باشد .برای اتصال بلوک و ستون هایی که وزن زیادی دارند و طول شان بیشتر از طول استاندارد میلگرد میباشد ، برای متصل کردن قطعات بتنی یا پیش ساخته به یکدیگر، اتصال میلگرد به سایر مقاطع فولادی در بتن ، تعمیر و بازسازی سازه های بتنی و ساخت سازه های ویژه از جوشکاری میلگرد استفاده میشود. ایجاد اتصال جوشی برای اتصال میلگرد ها و یا افزایش اندازه طولی آنها یک تکنیک می باشد. جوش پذیری در انواع میلگرد متفاوت است.

علت استفاده از میلگرد در بتن افزایش مقاومت کششی بتن میباشد.بتن به تنهایی مقاومت فشاری خوبی دارد اما در مقابل نیروهای کششی ضعیف میباشد.میلگرد ها طی عملیات آرماتور بندی به یکدیگر تنیده شده و محل مناسب جایگذاری میشوند ،سپس بتن ریزی روی آنها انجام میشود.

وصله جوشی میلگرد _آهن جم

آیا جوشکاری میلگرد مجاز است؟

بر اساس آیین نامه بتن ایران جوشکاری میلگرد در شرایطی مجاز می باشد که در آن از میلگرد های استفاده شود که قطر آنها حداکثر ۱۰ میلیمتر باشد. البته در این آیین نامه حداقل قطر برای میلگرد های مجاز برای جوشکاری که با روش نورد سرد تولید شده‌اند ۱۴ میلیمتر می باشد. همچنین نسبت به سطح مقطع طول میلگرد هایی که به یکدیگر جوش داده میشوند نباید از یک و نیم متر تجاوز کند. انتخاب الکترود مناسب با نوع میلگرد هم الزامی می باشد.پیشنهاد میشود تا حد امکان جوشکاری میلگرد انجام نشود و از کوپلر جهت اتصال استفاده شود.برای اطلاعات بیشتر مقاله کوپلر میلگرد چیست؟ را مطالعه کنید.

کدام میلگرد ها قابلیت جوشکاری دارند؟

میلگرد ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها با توجه به آلیاژ میلگرد میزان جوش پذیری متفاوتی دارند .میزان جوش پذیری میلگرد به میزان کربن موجود در آلیاژ آن بستگی دارد. میلگردی که میزان کربن آن از ۰.۵۱ درصد کمتر باشد برای جوشکاری مناسب است. اما جوشکاری روی میلگرد هایی که میزان کربن آنها از ۰.۵۱% بیشتر است موجب شکسته شدن آرماتور یا میلگرد شده و استحکام سازه را با چالش مواجه می کند. با توجه به قیمت آهن آلات و هزینه های زیاد ساخت و ساز باید میلگردها طبق نیاز پروژه انتخاب و خریداری شوند و جوشکاری روی آنها با احتیاط انجام شود. در ادامه میزان جوش پذیری هر کدام از انواع میلگرد را بررسی می کنیم.

میلگرد A1

میلگرد ساده کاربردهای زیادی در صنایع مختلف و در ساختمان سازی دارد .میلگرد ساده یک سطح صیقلی و صاف دارد و از انعطاف پذیری بالایی برخوردار می باشد. در آلیاژ میلگرد ساده حدود ۰.۲۲ درصد کربن وجود دارد. به همین علت این میلگرد قابلیت جوش پذیری مناسبی دارد.

میلگرد A2

میلگرد A2 که به آن میلگرد نیمه خشک و نیمه سخت هم گفته می‌شود قابلیت جوش پذیری مناسبی ندارد و کمتر برای جوشکاری استفاده می شود. ایجاد اتصال جوشی در این نوع میلگرد توصیه نمی شود. زیرا که در نهایت باعث آسیب این میلگرد میشود. میلگرد A2 در حدود ۰.۳۲ درصد کربن در آلیاژ خود دارد.از میلگرد A2برای تولید خاموت ،میلگرد سنجاقی ،میلگرد حرارتی و … استفاده میشود.قیمت خاموت با توجه به قیمت این نوع میلگرد تعیین میشود.

میلگرد A3

میلگرد A3 یک نوع میلگرد کاملاً خشک و سخت با قابلیت جوش پذیری بسیار پایین می باشد. این میلگرد به هیچ عنوان برای جوشکاری و ایجاد وصله جوشی مناسب نیست .جوشکار روی این میلگرد باعث شکستگی آن می شود. در آلیاژ میلگرد A3 حدود ۰.۳۷ درصد کربن وجود دارد.

میلگرد A4

میلگرد A4  از سخت ترین نوع میلگردها میباشد و ساختاری شبیه با میلگرد A3 دارد و برای برای انجام جوشکاری مناسب نیست. امروزه از تکنولوژی های جدیدی برای ساخت این محصول و ایجاد تغییراتی در ساختار آن استفاده شده که توانستند قابلیت جوش پذیری آن را تقویت کنند. میلگرد A4 در حدود ۰.۴۰ درصد کربن در آلیاژ خود دارد.
میزان جوش پذیری میلگرد آلیاژی هم به ترکیبات و ساختار آن بستگی دارد

جوش میلگرد _آهن جم

روش های جوشکاری میلگرد

برلی اتصال میلگرد ها از روش های مختلفی استفاده می‌شود .انواع جوش میلگرد هم با استفاده از قوس الکتریکی و هم با استفاده از گاز اکسی استیلن انجام می‌شود که به دومی جوشکاری فورجینگ می‌گویند. در ادامه هر کدام از روش های جوشکاری میلگرد را نامبرده ایم.

جوشکاری فورجینگ

در روش فورجینگ میلگرد یا قطعه ای که قرار است به میلگرد دیگر متصل شود به وسیله حرارت ایجاد شده با گاز اکسی استیلن و با دمای حدود ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد ذوب می شود. لبه‌های میگرد در این مرحله به صورت خمیری در آمده و امکان اتصال فراهم می شود. پس از آن با استفاده از فشار هیدرولیکی قطعات ذوب شده به یکدیگر نزدیک می شوند. پس از انجام جوشکاری میلگردها به این روش باید نمونه جوشکاری شده از نظر کشش و خمش با استفاده از آزمایش تست میلگرد مورد سنجش قرار گیرد و نتایج آزمایش با توجه به ضوابط پذیرش آزمایش میلگرد بررسی میشود.

جوشکاری سر به سر مستقیم

این روش جوشکاری در مواقع خاصی استفاده می‌شود. بیشترین کاربرد این روش در میلگرد هایی با قطر بیشتر از ۱۹ میلی متر می باشد و در دو حالت عمودی و افقی انجام می شود. جوشکاری با استفاده از اشکال زیر امکان پذیر است.
به صورت افقی با جوش شیاری V شکل یک طرفه و با استفاده از لوله پشت بند
به صورت افقی با جوش شیاری V شکل یک طرفه و دوطرفه
به صورت عمودی با جوش شیاری اریب یکطرفه و با استفاده از لوله پشت بند
به صورت عمودی با جوش شیاری اریب یک طرفه و دو طرفه

جوشکاری سر به سر غیر مستقیم

در این روش جوشکاری میلگرد از دیگر مقاطع فولادی مثل نبشی یا ورق سیاه به عنوان پشتیبان جوشکاری و تقویت کننده بتن استفاده میشود. در این روش سطح مقطع های دیگر فولادی به عنوان یک واسطه بین دو میلگرد استفاده می‌شوند تا وصله جوشی مورد نظر را ایجاد کنند.

اتصال پوششی جوش شده

اینن روش بر خلاف روش سربه‌سر مستقیم مناسب میلگرد هایی است که قطر آنها از ۱۹ میلی متر کمتر باشد. در این روش میلگردها زمان جوشکاری اندکی با یکدیگر همپوشانی دارند.

جوشکاری فورجینگ میلگرد-آهن جم

الکترود مناسب برای جوشکاری میلگرد کدام است؟

الکترود مناسب برای جوشکاری میلگرد الکترودی است  که دمای آن به دمای ذوب میلگردها نزدیک باشد. نقطه ذوب میلگرد فولادی ۱۵۳۰ درجه سانتی‌گراد می‌باشد و دمای ذوب الکترودهای معمولی ۳ هزار درجه سانتیگراد است و نمی‌توان از الکترودهای معمولی برای جوش میلگرد استفاده کرد.

پیشنهاد مطالعه : تعداد میلگرد در هر ستون

مقاله از آهن جم _ahanjam.com

۵/۵ - (۳ امتیاز)

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط ایزی لاگین و قوانین می باشد