اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

آهن جم
0
ورود و عضویت
اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

×
آهن جم
ورود و عضویت
0

انواع میلگرد

زمان مطالعه : 11 دقیقه
انواع میلگرد

دسترسی سریع به محتوای مقاله

انواع میلگرد

شما در حال مطالعه مقاله انواع میلگرد از آهن جم هستید. در این مقاله میتوانید با انواع میلگرد، استاندارها، ویژگی ها و کاربردهای آنها آشنا شوید.‌اما در ابتدا بهتر است کمی بیشتر از میلگرد بدانیم و سپس به معرفی انواع میلگرد بپردازیم.

◾️ قیمت میلگرد آجدار
◾️قیمت میلگرد ساده

میلگرد چیست و چرا در ساختمان سازی استفاده میشود؟

میلگرد ها میله های بلندی از جنس فولاد هستند و البته از پرکاربردترین محصولات فولادی به شمار میروند که در صنایع مختلف بخصوص صنعت ساختمان سازی، کاربردهای فراوانی دارند. دلیل کاربرد بالای میلگرد در صنعت ساختمان سازی این است که با وجود مقاومت بالای بتن در برابر نیروهای فشاری، این ماده مقاومت کافی در برابر نیروهای کششی ندارد و نقش میلگرد افزایش مقاومت کششی بتن است. البته این که کدام نوع از میلگرد در کدام صنعت به کار گرفته شود را، ویژگی ها و خصوصیات انواع میلگرد مشخص میکند.‌

انواع میلگرد کدامند؟

انواع میلگرد در حالت کلی در دو دسته ساده و آجدار تولید و در دو حالت شاخه و کلاف در بازار یافت میشود.‌ در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با انواع میلگرد ساده و آجدار، به شما ارائه خواهیم کرد.

◾️میلگرد ساده

میلگرد ساده یکی از انواع میلگرد است با سطح صاف و صیقلی با کاربردها و مشخصات ویژه که در صنایع مختلف از جمله ساختمان سازی مورد استفاده قرار میگیرد.

▫️استاندارد تولید میلگرد ساده:

 مطابق با استاندارد روسی، انواع میلگرد اعم از ساده و آجدار در ۴ گرید A1 تا A4 به تولید میرسد. میلگرد ساده در گرید A1 تولید میشود. از خصوصیات این گرید، میزان کمتر کربن در عناصر تشکیل دهنده میلگرد است که سبب میشود نسبت به میلگردهای آجدار که به ترتیب از A2 تا A4 میزان کربن بیشتری دارند، منعطف تر و با قابلیت خم کاری بیشتری باشد و برای مواردی که در کار نیاز به خم کردن میلگرد وجود دارد، میلگرد ساده قابل استفاده تر است.
میلگرد ساده از قطر ۶ تا ۲۰۰ میلی متر تولید می شود.این نوع از میلگرد به میلگرد داکتیل هم شناخته میشود.

◾️پیشنهاد مطالعه:

معرفی کامل میلگرد ۱۰ ساده

▫️مشخصات مکانیکی میلگرد ساده:

از مشخصات مکانیکی میلگرد ساده میتوان به مقاومت کششی آن با عدد ۳۶۰ نیوتن بر میلیمتر و مقاومت تسلیم آن با عدد ۲۴۰ نیوتن بر میلیمتر اشاره کرد.
در تعریف مقاومت کششی، میتوان اینگونه بیان‌کرد که مقاومت کششی، بیشترین نیروی وارده به میلگرد است قبل از آن که میلگرد دچار شکستگی شود؛ و مقاومت تسلیم هم بیشترین نیروی وارده به میلگرد است پیش از آنکه میلگرد را دچار تغییر شکل دائمی نماید.
از نظر سختی میلگرد هم میتوان گفت که میلگرد ساده، در دسته فولاد نرم قرار میگیرد.
این میلگرد تقریبا ۲۴ درصد کربن و ۶۰ درصد سیلیسیم دارد. با توجه به خصوصیات و ویژگیهای این میلگرد، یک مورد مناسب برای جوشکاری و آهنگری به حساب می آید.


◾️پیشنهاد مطالعه:

دلایل شکستن میلگرد و روشهای پیشگیری

▫️کاربردهای میلگرد ساده:

در ادامه مقاله انواع میلگرد به کاربردهای میلگرد ساده میرسیم. این میلگرد مصارف مختلفی در صنایع بخصوص ساختمان سازی دارد. میلگرد ساده به عنوان میلگرد دورپیچ در اعضای سازه ای بتن آرمه یا ساختمان های بتن آرمه استفاده میشود. همچنین از این میلگرد برای شفت های صنعتی و نما هم استفاده میشود. ‌

◾️میلگرد آجدار:

از دیگر انواع میلگرد، میلگرد آجدار است. میلگرد آجدار میلگردی است که در سطح خود شیارها و آج هایی دارد که سبب میشوند از حرکت میلگرد در بتن جلوگیری شود و در واقع میلگرد را در بتن قفل میکند.‌

▫️استاندارهای تولید و ویژگیهای مکانیکی میلگرد آجدار:

بر اساس استاندارد روسی، میلگر آجدار شامل گریدهای A2، A3 و A4 میشود.

میلگرد A2 دارای آج مارپیچ به صورت پیوسته از ابتدا تا انتهای میلگرد است. دارای تنش جاری ۳۰۰۰ و تنش گسیختگی ۵۰۰۰ کیلومتر بر سانتی متر مربع است. در استاندارد ۳۱۳۲ ملی ایران، این میلگرد با عنوان آج ۳۴۰ شناخته میشود.

میلگرد A3 با تنش جاری ۴۰۰۰ و تنش گسیختگی ۶۰۰۰ کیلومتر بر سانتی متر مربع است. این میلگرد، میلگردی خشک به حساب می آید و در آهنگری، جوشکاری و تغییر شکل با زوایای تند، اصلا مناسب نیست.

میلگرد A4 هم که از انواع دیگر میلگرد در گروه آجدار است، دارای استحکام بالاتری نسبت به سایر انواع میلگردهاست.

▫️کاربردهای میلگرد آجدار:

بیشترین موارد مصرف انواع میلگرد آجدار در ساختمان سازی است که میتوان به مواردی چون افزایش نیروی برشی، استفاده در بتن ریزی کف سازه و بتن ریزی دیوار، افزایش مقاومت بتن و تولید محصولات میانی جهت مسلح کردن بتن مانند خاموت، سنجاقی، رکابی، عصایی و … نان برد.


◾️پیشنهاد مطالعه:

شرایط نگهداری و انبار میلگرد

در ستون ها از میلگرد های طولی و عرضی استفاده میشود. در هر ستونی با توجه به شکل سطح مقطع و میزان باری که باید تحمل کند از تعدادی میلگرد طولی استفاده میشود.برای اطلاعات بیشتر مقاله تعداد میلگرد در هر ستون را مطالعه کنید.

انواع میلگرد از نظر جنس

اگر بخواهیم انواع میلگرد را از لحاظ جنس دسته بندی کنیم، میتوانیم آنها را در گروههای زیر قرار دهیم که میتوانند کاربردها و ویژگیهای متفاوتی از هم داشته باشند:

◾️میلگرد فولاد کربن:

میلگرد فولاد کربن یکی از انواع میلگرد است که میتوان گفت متداول ترین نوع آن است و به نوار سیاه هم شهرت دارد. این میلگرد مقاومت چندانی در برابر رطوبت و آثار ناشی از آن ندارد و از این جهت در مناطقی با رطوبت بالا مناسب نیست.

◾️میلگرد اروپایی:

میلگرد اروپایی که از ماده ای بنام منگنز ساخته شده است، مناسب جهت استفاده در مناطق زلزله خیز نیست و از این جهت مقاومت چندانی ندارد ولی در مناطقی که زلزله خیزی چندانی ندارد، میتواند میلگرد مناسبی باشد.

◾️میلگرد با پوشش اپوکسی:

میلگرد اپوکسی از دیگر انواع میلگرد، در واقع همان میلگرد فولاد کربن است که با پوشش اپوکسی پوشانده شده و مقاومت آن در برابر خوردگی و زنگ زدگی بین ۷۰ تا ۱۷۰۰ برابر نسبت به فولاد کربن، تقویت شده است. اما چنانچه پوشش اپوکسی آسیب ببیند میلگرد میتواند دچار مشکل شده و مقاومت آن در برابر اکسید شدن کاهش یابد.‌

◾️میلگرد گالوانیزه:

میلگرد گالوانیزه هم یکی دیگر از انواع میلگرد است که به دلیل پوشش گالوانیزه خود، در مقایسه با میلگرد فولاد کربن در برابر خوردگی و رطوبت تا ۴۰ درصد مقاومت بیشتری دارد. از نظر قیمت نسبت به میلگرد اپوکسی، قیمت بیشتری دارد.

◾️میلگرد فایبر گلاس لیمر:

این میلگرد که از جنس فیبر تقویت شده پلیمری است(FRP)، از انواع دیگر میلگرد و محصولی کامپوزیتی است که به مقدار قابل توجهی از خوردگی میلگرد در مجاورت شرایط خورنده و اسیدی جلوگیری میکند و در محیط هایی که در مجاورت با میدان های الکتریکی و مغناطیسی قرار نمیگیرد، گزینه بسیار مناسبی جهت مسلح کردن میلگرد به شمار می رود.

◾️میلگرد فولادی ضد زنگ:

این میلگرد مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی دارد تا جایی که این مقاومت در مقایسه با میلگرد سیاه تا ۱۵۰۰ برابر است ولی در عین حال از گران ترین انواع میلگرد در بازار به حساب می آید. این میلگرد در مواردی چون شبکه بندی ها، تقویت کننده ها، نگه دارنده ها و …. مورد استفاده قرار میگیرد اما بیشترین کاربرد آن در صنعت راه و ساختمان به منظور جبران و افزایش مقاومت کششی بتن است.

انواع میلگرد از لحاظ سایز بندی

میلگردها از لحاظ سایز بندی هم متفاوت هستند و هر سایز، از ضخامت و قطر خاصی برخوردار است که ممکن است کاربردهای متفاوتی داشته باشند.
انواع میلگرد از نظر سایز بندی عبارتند از:

◾️میلگرد ۸
◾️میلگرد ۱۰
◾️میلگرد ۱۲
◾️میلگرد ۱۴
◾️میلگرد ۱۶
◾️میلگرد ۱۸
◾️میلگرد ۲۰
◾️میلگرد ۲۲
◾️میلگرد ۲۵
◾️میلگرد ۲۸
◾️میلگرد ۳۲

انواع میلگرد

پیشنهاد مطالعه : خرید میلگرد از بورس کالا

انواع میلگرد از نظر نوع و کاربرد:

میلگردهای دیگری هم در میان انواع میلگرد وجود دارند که میتوان آنها را از ابعادی چون نوع، کاربرد، شکل دهی و … دسته بندی نمود. این دسته بندیها به شرح زیر است:

◾️میلگرد کلاف
◾️میلگرد HSD
◾️میلگرد زیکزاک
◾️میلگرد ترنس
◾️میلگرد حرارتی
◾️میلگرد تقویتی
◾️میلگرد نرمال
◾️میلگرد بستر
◾️میلگرد ممان منفی

انواع میلگرد از بُعد استاندارد های تولید

میلگرد ها میتوانند دارای استاندارهای متفاوتی در تولید باشند که این استانداردها بر اساس محیط و شرایط هر کشور در هنگام ساخت میلگرد در کشورهای مختلف اجرا و رعایت میشود. اما بعضی از این استاندارها در سطح بین المللی هم در تولید میلگرد استفاده و رعایت میشود.

◾️استاندارد روسی:

 این استاندارد که در تولید مقاطع فولادی در ایران بویژه توسط کارخانه ذوب آهن اصفهان، که یک تولید کننده پیشرو در زمینه تولید میلگرد است، استفاده میشود، میتواند ۴ نوع میلگرد با عناوین A4 ،A1، A2، A3 تولید کنند که مقاومت کششی آنها ۳۸۰۰، ۵۰۰۰ و ۶۰۰۰ و مقاومت تسلیم های ۲۳۰۰، ۳۰۰۰ و ۴۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع است. قطر میلگردهای تولیدی منطبق با این استاندارد میتواند تا ۴۰ میلیمتر متغیر باشد.‌

◾️ استاندارد JIS ژاپن:

کشور ژاپن با توجه به اینکه یک کشور زلزله خیز است، در تولید میلگردهای خود از استاندارد ویژه ای استفاده میکند که بتواند در برابر زلزله از مقاومت بالایی برخوردار باشد و همچنین این مقاومت در سرتاسر مقطع فولادی یکسان باشد، تا در مواقع لرزش و فشارهای ناگهانی آن بتواند از جهات مختلف مقاومت سازه را حفظ کند. میلگردهایی که بر اساس استاندارد JIS ژاپن تولید میشوند طبق فرآیند آلیاژی بدست می آیند.

◾️استاندارد DIN اروپا:

این استاندارد، که استانداردی رایج برای تولید میلگرد، عموما در کشورهای اروپایی است با روش ترمکس اقدام به تولید میلگرد میکند. در روش ترمکس شمش های فولاد پس از گذر از مرحله نورد از لوله های آب سرد عبور کرده و یکباره به دمای محیط

میرسند؛ که این امر سبب ایجاد تفاوتی فاحش در مقاومت سطح و مرکز مقطع فولاد میشود و مقاومت کلی آن را پایین میآورد.‌
استفاده از این میلگرد تولید شده با این استاندارد، برای مناطق زلزله خیز، مناسب نیست.‌

کاربرد انواع میلگرد در ساختمان

از کاربردهای انواع میلگرد در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی و تولید انواع ماشین آلات، سد سازی و موارد دیگری میتوان نام برد. اما رایج ترین کاربرد میلگردها در ساختمان سازی در نقاط مختلف مانند میلگرد انتظار میباشد که کاربرد های آن به شرح  زیر است:

‌◾️میلگرد راستا:

این نوع از میلگرد در واقع بیشترین کاربرد را در صنعت ساختمان سازی دارد که برای افزایش مقاومت بتن در ستون ها، پی و فوندانسیون جایگذاری میشود. استفاده از میلگرد در این بخش‌ها، به صورت شاخه های بلندی از میلگرد است که سبب میشود به آن میلگرد راستا گفته شود.‌

◾️میلگرد خرک:

میلگرد خرک، میلگردی است که در برخی موارد، در کنار میلگردهای معمولی، به صورت افقی، جهت بالابردن افزایش مقاومت پی و یا فوندانسیون و معمولا در قسمت بالای فوندانسیون استفاده میشود.‌

◾️میلگرد خاموت:

هنگامی که ستونهای ساختمان، توسط میلگرد در حال ایجاد و شکل گیری است، از میلگردهای دیگری جهت بستن آنها استفاده میشود‌. این میلگردهای کوچک تر، خاموت نامیده میشوند. خاموت ها در فواصل معین به دور چند شاخه از میلگردهای راستا، بسته میشوند. این کار، هم از جدا شدن و خم شدن میلگردها جلوگیری میکند و هم سبب افزایش مقاومت آنها میگردد.‌

◾️میلگرد سنجاقی:

 برای اتصال میلگردهای طولی با میلگرد خاموت نوع دیگری از میلگرد بنام میلگرد سنجاقی استفاده میشود.

◾️میلگرد رکابی:

 این نوع از میلگرد که بیشتر در دیوارهای بتنی کاربرد دارد، گاها در هنگام چینش دیوار، به صورت افقی و عمودی برای نگه داشتن سایر میلگرد ها استفاده میشود.

◾️میلگرد ادکا:

که این قابلیت را دارد که تحمل نیروی برشی تیرآهن را به میزان قابل توجهی افزایش دهد،میلگرد ادکا در قسمت تکیه گاه تیرآهن های ساختمانی به کار گرفته میشود.‌

‌تولید کنندگان میلگرد در کشور:

بیشترین نیاز میلگرد در کشور ما، توسط تولیدکنندگان داخلی تهیه و تولید میشود. تولیدکنندگان بسیاری در کشور وجود دارند که به تولید انواع محصولات فولادی از جمله انواع میلگرد مشغولند. تولیدکنندگان میلگرد در تولیدات خود از استاندارهای ملی و بین المللی بهره میگیرند و در آزمایشگاههای کنترل کیفیت تطابق میلگردهای تولیدی را با استاندارهای الگو، کنترل میکنند.
در ادامه به برخی از تولیدکنندگان برتر میلگرد کشور به عنوان نمونه اشاره میکنیم:

◾️میلگرد اصفهان
◾️فولاد کویر کاشان
◾️فولاد خراسان
◾️فولاد میانه
◾️فولاد آناهیتا گیلان
◾️فولاد روهینا
◾️میلگرد زاگرس
◾️فولاد کویر اهواز
◾️میلگرد ابر کوه
◾️فولاد بافق یزد
◾️فولاد شاهین بناب
◾️و …..

جمع بندی:

همانطور که گفته شد میلگرد که یکی از پر کاربردترین محصولات فولادی است در انواع مختلفی از زوایای گوناگون و با کاربردهای بسیار زیاد و متفاوت، به تولید میرسد.
اینکه کدام میلگرد در چه زمینه ای مورد استفاده قرار بگیرد، ویژگیها و مشخصات خاص آن میلگرد تعیین میکند و بدیهی است که هر میلگردی مناسب برای هر گونه استفاده ای نخواهد بود.
برای استفاده از میلگرد در کاربردهای مختلف قطعا باید با ویژگی های آن میلگرد آشنایی داشت و کار را با متخصصین و افراد با تجربه آشنا با میلگرد سپرد.

خرید میلگرد معتبر، با کیفیت و از برندهای شناخته شده شرط مهمی برای حفظ ایمنی کار جلوگیری از به خطر انداختن جان و مال انسانهاست.

مرکز پخش آهن جم با فروش میلگردهای کارخانجات معتبر و شناخته شده ایران با بهترین قیمت روز آهن، اعم از قیمت میلگرد، قیمت ورق، قیمت تیرآهن ، قیمت نبشی، قیمت ناودانی، قیمت سپری، قیمت پروفیل، قیمت لوله، قیمت خاموت، قیمت محصولات مفتولی، قیمت لوازم سوله، قیمت شمش و… در تلاش برای ارائه خدمات برتر به شما عزیزان است.‌

امتیاز خود را ثبت کنید

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط ایزی لاگین و قوانین می باشد