اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

0
ورود و عضویت
اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

×
آهن جم
ورود و عضویت
0

آلیاژ میلگرد

زمان مطالعه : 5 دقیقه
آلیاژ میلگرد

به مطالعه مقاله آلیاژ میلگرد خوش آمدید. شما میتوانید جهت دریافت قیمت انواع میلگرد از جمله قیمت میلگرد ،قیمت میلگرد ساده ، قیمت میلگرد کلاف آجدار بر روی لینک های مربوطه کلیک کنید و جدیدترین قیمت میلگرد را در آهن جم دریافت کنید. 
همچنین میتوانید علاوه بر قیمت تیرآهن، قیمت روز آهن شامل قیمت تیرآهن IPE، قیمت تیرآهن لانه زنبوری و قیمت تیرآهن هاش، قیمت ورق، قیمت نبشی، قیمت ناودانی، قیمت سپری، قیمت پروفیل، قیمت لوله، قیمت خاموت، قیمت محصولات مفتولی، قیمت شمش و قیمت لوازم سوله را از آهن جم دریافت کنید.‌ جهت دریافت اطلاعات بیشتر، میتوانید با بخش فروش و پشتیبانی آهن جم، با شماره 03133869211 تماس بگیرید.

تیرآهن و میلگرد از مقاطع فولادی اصلی و پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی است. برای ساخت این محصولات از آلیاژهای مختلفی استفاده می شود. آلیاژ میلگرد و تیرآهن از قدرت بالا و داوم زیادی برخوردارند به همین دلیل می توانند بارها و نیروهای وارد شده از اطراف را به خوبی تحمل کنند. هر یک از انواع آلیاژ تیرآهن دارای مقاومت و استحکام خاصی بوده و با قیمت متفاوتی عرضه می گردند. انتخاب آلیاژ مناسب برای تولید میلگرد و تیرآهن یکی از موضوعات مهم در عرصه ساخت و ساز است.

پیشنهاد مطالعه ⋙  ورق st37 چیست؟
آلیاژ میلگرد

آلیاژ چیست؟

آلیاژ از ترکیب چند عنصر غیرفلزی با یک فلز پایه یا چندین عنصر فلزی تولید می شود که باعث تغییر در ویژگی های شیمیایی و مکانیکی یک فلز می گردد. در صنعت ساختمان سازی پرکاربردترین آلیاژ فولادی، کربن و فولاد ضد زنگ است. در ساخت آلیاژ فولادی معمولا کربن به عنوان فلز پایه به کار می رود و عناصر کروم، نیکل، مولیبدن و تیتانیوم را به مقدارهای متفاوت به آن اضافه می کنند. کربن با هر یک از این عناصر در مقداری های متغییر ترکیب می گردد که موجب تغییر و بهبود در خواص شیمیایی، مکانیکی و فیزیکی تیرآهن و میلگرد حاصل از آلیاژ خاصی می شود. برای آشنایی با انواع آلیاژ ها مقاله آلیاژ چیست؟ را مطالعه کنید.

کاربردهای آلیاژ

به طور کلی از تمام فلزات به عنوان آلیاژ میلگرد یا آلیاژ تیرآهن در فرآیند آلیاژ سازی استفاده می شود که مورد توجه بسیاری از فعالان بخش ساخت و ساز قرار گرفته است. به منظور کاهش هزینه و افزایش مقاومت در برابر خوردگی و استحکام فلزات از روش آلیاژ سازی استفاده می شود. ذوب و مخلوط کردن فلزات و آلیاژ از رایج ترین روش ها برای ترکیب این دو عنصر است که در ادامه منجمد می شوند.

در صنعت فلزکاری انواع آلیاژ به کار می رود؛ از این رو احتمال استفاده از یک فلز غیرآلیاژ یا فلز خالص بسیار کم می‌باشد. پرکاربردترین متریال در ساخت مقاطع فولادی، فولاد کم کربن است که از آلیاژ آهن و کربن ساخته می شود. علاوه براین در ساخت چدن نیز  آهن و کربن به کار می رود که نسبت به فولاد نرم مقدار کربن بیشتری دارد. از کاربردهای دیگر آلیاژ تیرآهن و میلگرد، ساخت تیرآهن از فولاد کم آلیاژ با استحکام بالا و فولاد کربن دار است.

پیشنهاد مطالعه ⋙  کاربردهای تیرآهن

سیستم شماره گذاری واحد (UNS) آلیاژ

برای جلوگیری از سردرگمی و کمک به کارخانه و شرکت ها یک سیستم شماره گذاری واحد یا (UNS) ایجاد شده که یک سیستم ارتباطی متفاوتی برای شناسایی فلزات و آلیاژهای دارای پایه تجاری است. در مواقعی که برای یک ماده بیش از یک شماره شناسایی وجود دارد یا هنگامی که برای دو ماده کاملا متفاوت یک شماره داده می‌شود این روش بسیار کاربرد دارد. هر عددد شامل یک پیشوند حرف و پنج رقم است که بعض مواقع این اعداد خانواده فلزات شناسایی شده را نشان می دهد. به عنوان مثال حرف A نشان دهنده آلیاژ آلومینیوم و حرف C نشان دهنده فلز مس است.

آشنایی با انواع آلیاژ تیرآهن

در تولید تیرآهن هاش یا معمولی به فولاد کربنی بعضی از عناصر خاص اضافه می‌شود که افزودن هر یک از این عناصر می‌تواند روی قیمت تیرآهن و میلگرد تاثیر داشته باشد که باید در هنگام محاسبه تیرآهن برای ساختمان سازی به این موضوع توجه کرد. در ادامه شما را با آلیاژ میلگرد و تیرآهن آشنا می‌کنیم.

.کروم (Alliage nickel-chrome):

با افزودن کروم به فولاد، محصول نهایی دارای خاصیت ضدخوردگی و ضد زنگ می شود. میزان کروم در فرآیند تولید آلیاژ تیرآهن بین 10.5 تا 27 درصد است که سبب ایجاد ناخالصی در ظاهر تیرآهن می‌شود.

.منگنز (Manganese):

عنصر منگنز به عنوان آلیاژ میلگرد می تواند به جای نیکل در فرآیند تولید به کار رود؛ زیرا این عنصر قیمت بالایی دارد. با اضافه کردن منگنز در فرآیند ساخت تیرآهن، محصول نهایی از لحاظ سختی و مقاومت و خواص مکانیکی بهبود می‌یابد. 

پیشنهاد مطالعه ⋙  ضوابط پذیرش آزمایش میلگرد

مولیبدن و نیتروژن (Nitrogen & Molybdenum):

افزودن عناصر نیتروژن و مولیبدن در فرآیند ساخت آلیاژ تیرآهن باعث افزایش مقاومت میلگرد و تیرآهن در محیط های مرطوب و دارای مقدار زیادی گوگرد و کلر می شود.

.مس (copper):

استفاده از عنصر مس در ساخت آلیاژ تیر آهن باعث می شود محصول نهایی در برابر رطوبت، خوردگی و آب دریا و اسید سولفوریک مقاومت بالایی داشته باشد.

تیتانیوم (Titanium):

اضافه کردن مقدار معینی از عنصر تینانیوم در فرآیند تولید میلگرد و تیرآهن باعث می شود این محصول جوش پذیر بالایی داشته باشد. میزان مناسب این عنصر در آلیاژ میلگرد حدود 0.25 تا 0.6 درصد بوده که برای انجام عملیات جوشکاری بسیار مناسب است.

.فسفر و گوگرد (Phosphorus and sulfur):

افزودن عناصر گوگرد و فسفر در ساخت آلیاژ میلگرد می تواند به محصول نهایی خاصیت ضد خوردگی بدهد و هم سبب بهبود خواص ماشین کاری تیرآهن شوند.

جمع بندی

در فرآیند تولید آلیاژ تیرآهن عناصر مختلفی اضافه می شود که می توانند خواص متفاوتی را در محصول نهایی به وجود آورند.

امتیاز خود را ثبت کنید

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط ایزی لاگین و قوانین می باشد