هزینه ساخت سوله به متراژ آن ،نوع کاربری و قیمت مصالح مثل قیمت تیرآهن یا قیمت ورق آهن بستگی دارد . این هزینه تحت تأثیر مجموعه ای از عوامل مختلف قرار دارد که می تواند تغییرات زیادی را در هزینه نهایی پروژه ایجاد کند.از جمله این عوامل میتوان به طراحی سازه ، شرایط اقلیمی منطقه ، موقعیت مکانی ساخت سوله و… اشاره کرد.
همچنین ویژگی ها و شرایط خاص هر پروژه نیز میتواند تأثیرات قابل توجهی بر هزینه ها بگذارد.برای مثال نیاز به مقاوم سازی سازه در برابر شرایط جوی خاص یا تغییرات در سیستم های تاسیسات میتواند به میزان قابل توجهی هزینه ها را افزایش دهد.در این مقاله از آهن جم به بررسی دقیق عواملی که بر هزینه ساخت هر متر مربع سوله تأثیر دارد پرداخته ایم.
هزینه ساخت سوله برای هر متر مربع حداقل ۳ میلیون و حداکثر تا ۱۲ میلیون تومان برآورد میشود .این هزینه به متراژ سوله ،نوع کاربری و مصالح مورد استفاده بستگی دارد .قبل از شروع ساخت و ساز اطلاع دقیق از میزان هزینه های ساخت هر متر مربع سوله اهمیت زیادی دارد.بطوری که اگر قبل از ساخت به برآورد هزینه ها بپردازید در برنامه ریزی موفق تر خواهید بود.
به طور کلی سوله ها سازه های فلزی هستند که معمولا برای ایجاد فضا های بزرگ از جمله انبار ها ، سالن های ورزشی ، کارگاه ها و کارخانه های صنعتی ، مرغداری ها و… استفاده میشوند.این سوله ها دارای انواع متنوعی همچون تک دهانه ، دو دهانه و مدور میباشند.سوله ها معمولا با استفاده از تیر ها ، ستون ها ، انواع ورق ، پروفیل و… ساخته میشوند.همچنین هزینه ساخت هر متر مربع سوله به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین این عوامل عبارتند از :
سوله های سبک متراژ کمی دارند و فشار زیادی به اجزای آنها وارد نمیشود و میتوان این سوله ها را با مصالح سبک تری اجرا کرد .قیمت هر متر مربع سوله سبک حدود ۳ میلیون تومان میباشد که ین حداقل هزینه ساخت سوله است .هزینه ساخت سوله تحت تأثیر مجموعه ای از عوامل متنوع و پیچیده قرار دارد که هر کدام به نوبه خود میتوانند بر هزینه های ساخت و در نهایت قیمت نهایی پروژه تأثیرگذار باشند.
این عوامل به طور مستقیم و غیرمستقیم با ویژگی های مختلف سوله ، شرایط پروژه و حتی محیط ساخت مرتبط هستند.برخی از مهم ترین این عوامل عبارتند از :
برای سقف سوله های سبک وزن میتوان از ورق کرکره استفاده نمود قیمت هر متر ورق کرکره روزانه براساس مشخصات فنی ورق که مهم ترین آن وزن است اعلام می شود .
برای محاسبه هزینه ساخت سوله باید هزینه فونداسیون، دیوار ها و هزینه سقف را جداگانه حساب کنیم .در ادامه میخواهیم هزینه ساخت یک سوله ۱۰۰۰ متری سالنی ساده بدون جرثقیل و دیوار داخلی را حساب کنیم .ابعاد این سوله ۴۰ در ۲۵ متر است.
توجه : این محاسبات تقریبی بوده و ممکن است با توجه به شرایط محلی، نوسانات قیمت مصالح و جزئیات طراحی تغییر کند.
هزینه فونداسیون شامل بتن ریزی و میلگرد گذاری و قالب بندی است.مقدار بتن فونداسیون به ضخامت و عرض و طول آن بستگی دارد .فرض میگیریم فقط در زیر دیوار های سوله فونداسیون با عرض ۶۰ سانتی متر و عمق ۷۰ سانتی متر اجرا شود .در این حالت طول فونداسیون برابر با محیط سوله است که عدد ۱۳۰ است .
با فرض ضخامت ۰.۷ متر برای فونداسیون حجم کل بتن مورد نیاز برابر است با:
۱۳۰ مترمربع × ۰.۷ متر = 90 متر مکعب
با قیمت ۱.۵ میلیون تومان به ازای هر متر مکعب بتن هزینه کل بتن ریزی
۹۰ مترمکعب × ۱.۵ میلیون تومان = 135 میلیون تومان
در هر متر این فونداسیون فرض میگیریم ۴۰ کیلو گرم مصرف می شود که ۱۳۰ متر مربع نوار فونداسیون است .جمعا ۵۲۰۰ کیلو گرم میلگرد با قیمت حدود ۳۷۰۰۰ تومان نیاز است.کل میلگرد مورد نیاز:
۱۳۰ مترمربع × ۴۰ کیلوگرم = 5200 کیلوگرم
با قیمت ۳۷٬۰۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم میلگردهزینه کل میلگرد:
۵۲۰۰ کیلوگرم × ۳۷٬۰۰۰ تومان = 192 میلیون تومان
هزینه قالب بندی و اجرا:
با فرض هزینه ۴۰۰ هزار تومان به ازای هر مترمربع برای قالب بندی و اجرای فونداسیون
هزینه کل = ۱۳۰ نوار فونداسیون × ۴۰۰ هزار تومان =۵۲ میلیون تومان
جمع هزینه فونداسیون: ۱۳۵ + ۱۹۰ + ۵۲ = 377 میلیون تومان
با فرض ارتفاع ۴ متر برای دیوارها و محیط ۱۳۰ متر ۵۲۰ متر دیوار نیاز است که اگر هزینه هر متر دیوار ۱ میلیون تومان در نظر گرفته شود تقریبا ۵۲۰ میلیون تومان هزینه دیوار میشود.
هزینه اسکلت فلزی سوله به مقدار آهن و نوع پروفیل بستگی دارد .با فرض مصرف ۳۰ کیلوگرم فولاد به ازای هر متر مربع برای اسکلت سقف کل فولاد مورد نیاز۳۰ هزار کیلو گرم میشود که این فولاد عمدتا تیرآهن یا انواع قوطی است که قیمت هر کیلو حدودا ۵۰٬۰۰۰ تومان میباشد.
۳۰۰۰۰ کیلو گرم × ۵۰۰۰۰ تومان = 1 میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان
با فرض استفاده از ورق آهن گالوانیزه یا رنگی با وزن ۱۰ کیلو گرم به ازای هر مترمربع ۱۰ هزار کیلو گرم ورق با قیمت حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان نیاز است .
۱۰٬۰۰۰ کیلوگرم × ۷۰٬۰۰۰ تومان = ۷۰۰ میلیون تومان
جمع هزینه سقف: ۱,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰ + ۷۰۰,۰۰۰= 2,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰
ورق رنگی هفت الماس یکی از ورق هایی است که برای سقف انوع سوله ها مناسب می باشد .قیمت ورق رنگی هفت الماس روزانه از ساعت ۱۱ الی ۱۴ در سایت آهن جم به روز رسانی می گردد می توانید به صورت تلفنی یا آنلاین خرید کنید .
هزینههای متفرقه
با فرض ۱۰٪ از هزینه های کل برای نصب و اجرا و حمل و نقل میتوان ۵۰۰ میلیون تومان هزینه در نظر گرفت.
جمع کل هزینه ها
مجموع: ۳,۵۹۷,۰۰۰,۰۰۰ تومان
هزینه هر متر مربع سوله = ۳,۵۹۷,۰۰۰,۰۰۰تومان ÷ ۱۰۰۰ مترمربع = 3,۶ میلیون تومان
بنابراین هزینه ساخت هر مترمربع سوله ساده با کمترین هزینه تقریباً ۳.۵ میلیون تومان خواهد بود.
مراحل ساخت ساختمان
یکی از عوامل مهم در هزینه ساخت سوله متراژ سوله میباشد.بطور کلی هرچه متراژ سوله بالاتر رود هزینه ساخت سوله نیز به همان میزان بیشتر میشود.هزینه ساخت سوله های کوچک که معمولا برای کارگاه ها یا فضا های محدود طراحی میشوند کمتر میباشد به دلیل اینکه نیاز به مصالح کمتری دارند و طراحی ساده تری هم دارند.این نوع از سوله ها به سرعت ساخته میشوند و نیاز به تجهیزات خاص یا پیچیدگی های زیادی ندارند.
در سوله های با ابعاد متوسط یا بزرگتر هزینه ها بیشتر میشود.این افزایش هزینه به دلیل استفاده از مصالح بیشتر ، زمان طولانی تر و نیاز به نیروی کار بیشتر است.از سوی دیگر در طراحی سوله های متوسط و بزرگ نیاز به انجام محاسبات دقیق تری است که ممکن است به هزینه های اضافی منجر شود.
هزینه ساخت سوله به نوع پروفیل و قوطی مصرفی در آن بستگی دارد زیرا قوطی ها و پروفیل ها بر اساس ضخامت و تبعاد قیمت متفاوتی دارند .مثلا قیمت قوطی ۱۴ با قیمت قوطی ۳×۳ تفاوت دارد.
هزینه ساخت سوله ها به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از مهم ترین این عوامل ابعاد سوله ها هستند.این نوع از سوله ها جزو سوله های متوسط محسوب میشوند و هزینه ساخت بیشتری نسبت به نوع کوچک تر خود دارند. هر چه سوله بزرگ تر شود به تجهیزات بیشتری نیاز دارد و ستون ها و فونداسیون قوی تری باید ساخته شود .
همچنین هزینه ساخت سوله ۱۰۰۰ متری به عواملی همچون نوع مصالح ، طراحی ، موقعیت جغرافیایی ، نوع سوله تمام خرپایی ، نیمه خرپایی و صنعتی تیرورقی و شرایط اقتصادی آن زمان بستگی دارد.به طور تقریبی هزینه ساخت سوله ۱۰۰۰ متری در سال ۱۴۰۳ برای هر متر مربع زیر بنا بین ۵ تا ۱۰ میلیون متغیر است.نوع کاربری و استفاده از سوله در این هزینه اهمیت دارد.
نظرات
سوال یا نظر شما
شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.