اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

×
آهن جم
0
ورود و عضویت

قالب بندی فونداسیون

زمان مطالعه : 9 دقیقه
قالب بندی فونداسیون

قالب بندی فونداسیون امری مهم در استحکام و اجرای بدون نقص آن میباشد .فونداسیون ساختمان یک از اجزای مهم و اصلی سازه است که وظیفه تحمل فشار ها ،بار های اضافی و منتقل کردن نیروها به زمین را دارد .برای اجرای فونداسیون نیازمند یک قالب بندی خوب و اصولی هستیم از شما دعوت میکنم تا انتها ما را همراهی کنید تا با انواع قالب بندی (چوبی ،فلزی ،آجری ،بتنی و …) و براساس پروژه مورد نظر نوع قالب بندی فونداسیون را انتخاب کنید.

موضوع شرح
هدف قالب‌بندی فونداسیون قالب‌بندی فونداسیون برای شکل‌دهی و پشتیبانی از بتن تازه‌ریزی شده به‌منظور ایجاد یک فونداسیون محکم و پایدار به کار می‌رود. قالب‌ها باید استحکام کافی برای تحمل وزن بتن و مقاومت در برابر فشار را داشته باشند تا بتن به خوبی شکل بگیرد و تغییر شکل ندهد.
مزایا قالب‌بندی ۱. ایجاد سطوح صاف و محکم: با قالب‌بندی مناسب، سطح فونداسیون صاف و بدون درز خواهد بود.
۲. جلوگیری از جابجایی بتن: قالب‌ها باعث می‌شوند بتن تا زمان سفت شدن در مکان خود ثابت بماند.
۳. افزایش دقت ابعادی: قالب‌بندی دقیق، منجر به اجرای فونداسیون با ابعاد دقیق و مطابق نقشه‌های مهندسی می‌شود.
۴. افزایش سرعت ساخت: نصب و باز کردن قالب‌ها به صورت استاندارد سرعت اجرای پروژه را بالا می‌برد.
۵. قابلیت استفاده مجدد: برخی از انواع قالب‌ها می‌توانند در پروژه‌های بعدی استفاده شوند و به کاهش هزینه‌های کلی کمک کنند.
معایب قالب‌بندی ۱. هزینه بالا: قالب‌بندی نیاز به نیروی کار و تجهیزات خاص دارد که هزینه پروژه را افزایش می‌دهد.
۲. نیاز به مراقبت و نگهداری: قالب‌ها پس از هر بار استفاده باید تمیز شوند و نیاز به مراقبت دارند.
۳. خطرات فیزیکی: نصب و برداشتن قالب‌ها ممکن است برای کارگران خطرناک باشد و نیاز به رعایت نکات ایمنی دارد.
۴. احتمال تغییر شکل در صورت عدم دقت: اگر قالب‌ها به درستی نصب نشوند، ممکن است بتن جابجا شود یا تغییر شکل دهد.
۵. کاهش کیفیت بتن با قالب‌های نامناسب: استفاده از قالب‌های بی‌کیفیت می‌تواند باعث مشکلاتی مانند کرمو شدن بتن و نشتی در سطح فونداسیون شود.

یکی از مهم ترین مراحل اجرای فونداسیون قالب بندی فونداسیون می باشد .همان طور که قبلاً به آن اشاره کردیم فونداسیون وظیفه انتقال نیرو و فشار های بارهای وارده را تحمل می کند .

هدف از قالب بندی فونداسیون شکل دهی به بتن در طرح و اندازه مورد نیاز می باشد .قالب ها از مجموعه رویه ،پشت بند ،حایل و میله ها تشکیل شده اند که وظیفه دارند تا به مقاومت رسیدن بتن از آن محافظت کنند .

به گفته فرادرس : قالب بتن، وسیله‌ای موقتی یا دائمی است که برای ساخت سازه‌های بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این وسیله، بتن تازه را تا رسیدن به مقاومت کافی در خود نگه می‌دارد. به این ترتیب، بتن سفت شده شکل قالب را به خود می‌گیرد. استفاده از قالب‌های بتن، علاوه فراهم کردن امکان ساخت سازه‌های بتنی با شکل‌های مختلف، احتمال ترک خوردن و شکست را نیز کاهش می‌دهد.

بعد از اینکه که ۳ مرحله گود برداری و خاک برداری ،اجرای بتن مگر و آرماتور بندی انجام شد نوبت به قالب بندی فونداسیون می رسد .برای قالب بندی فونداسیون قالب های چوبی ،فلزی و آجری …کاربرد دارند .هرکدام از این قالب ها ویژگی و کابرد خاص خود را دارند .

انواع قالب بندی فونداسیون

قالب بندی فونداسیون با ۴ نوع قالب انجام میشود که باید با توجه شرایط و بودجه سازنده در نظر بگیرید که از کدام یک  قالب بندی ها استفاده کنید .از شما دعوت می شود در ادامه همراه ما باشید تا هر کدام به طور کلی شرح دهیم و اطلاعات لازم را در این زمینه کسب کنید بهترین انتخاب را داشته باشید .

  1. قالب بندی چوبی
  2. قالب بندی آجری
  3. قالب بندی فلزی
  4. قالب بندی بتنی
نوع قالب مصالح مزایا معایب
قالب چوبی تخته چوبی، تخته سه‌لا سبک و قابل حمل، قابلیت برش و شکل‌دهی آسان، قیمت مناسب عمر کوتاه، نیاز به نگهداری، جذب رطوبت
قالب فلزی فولاد یا آلومینیوم استحکام و دوام بالا، قابل استفاده مجدد، مقاوم در برابر رطوبت وزن بالا، هزینه بالای اولیه، نیاز به تجهیزات خاص
قالب پلاستیکی پلاستیک مقاوم (معمولاً پلی‌پروپیلن) سبک، عایق حرارتی، مقاوم در برابر خوردگی مناسب برای پروژه‌های کوچک، استحکام کمتر نسبت به فلزی
قالب فایبرگلاس فایبرگلاس تقویت‌شده سبک، امکان استفاده مکرر، قابلیت شکل‌دهی به شکل‌های خاص هزینه اولیه بالا، نیاز به تجهیزات خاص
قالب پلی‌یورتان پلی‌یورتان (مواد کامپوزیتی) سبک، طول عمر بالا، مناسب برای بتن‌ریزی‌های پیچیده هزینه اولیه بالا، نیاز به تخصص در نصب
قالب بتن پیش‌ساخته پنل‌های بتن پیش‌ساخته نصب سریع، استحکام بالا، مناسب برای پروژه‌های بزرگ وزن بالا، نیاز به تجهیزات سنگین

قالب بندی فونداسیون با قالب چوبی

قالب بندی چوبی یکی از پر طرفدار ترین قالب های است که مورد استفاده سازندگان قرار گرفته است .قالب بندی چوبی یکی از به صرفه ترین قالب ها می باشد .برای اجرای کردن قالب بندی چوبی همان طور که از نامش پیداست از چوب و تخته های چند لایه استفاده می شود برای ساخت قالب های چوبی از چوب درختان کاج و صنوبر ،بلوط استفاده می شود .اندازه ی قالب های چوبی باید به طوری باشد که حمل و نقل آنها آسان باشد همین طور زمانی که بتن ریزی انجام می شود باید آسیبی به لبه های نرم بتن وارد نشود .قالب بندی چوبی به دلیل هزینه کم ،سرعت اجرای بالا در پروژه های انبوه ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد .

مزیت های استفاده از قالب های چوبی

  1. وزن سبک و حمل و نقل آن آسان می باشد .
  2. قالب چوبی را می توانید در صورت لزوم به هر اندازه برش بزنید و همین طور می توانید اندازه آنها را افزایش دهید .
  3. قالب چوبی مقاومت حرارتی خوبی از خود نشان می دهد که همین ویژگی آن می تواند از بتن در برابر سرما محافظت کند .
  4. قالب های چوبی شکل پذیر و انعطاف پذیر هستند .
  5. برای انجام قالب بندی چوبی نیازی به نیروی متخصص و ماهر نیست .
  6. قیمت قالب چوبی مقرون به صرفه می باشد .
  7. قالب چوبی در برابر مقاومت های کششی فشاری مقاومت بسیار خوبی از خود نشان می دهد .
  8. قالب های چوبی راحت و آسان به یکدیگر وصل می شوند .

فونداسیون یا همان پی ساختمان یا شالوده چیست ؟

فونداسیون ساختمان یکی از مهم ترین و ضروری ترین اجزای یک سازه به حساب می آید .فونداسیون یا پی ساختمان وظیفه دارد که فشار های ناشی از ستون فلزی یا بتنی و نیرو های وارده را به زمین منتقل کند .اجرای فونداسیون بسته به شرایط مختلفی انجام می شود تا مقاومت و استحکام ساختمان تامین شود .فونداسیون انواعی دارد که عبارت است از فونداسیون مسلح ،فونداسیون مسلح دال ،فونداسیون مخروطی ،فونداسیون عمیق شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به مقاله فونداسیون چیست؟ مراجعه کرده و اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل کنید .

امتیاز خود را ثبت کنید

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین آهن جم می باشد