اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

0
ورود و عضویت
اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

×
آهن جم
ورود و عضویت
0

کاربرد خاموت در سازه ها+آشنایی با انواع خاموت

زمان مطالعه : 7 دقیقه
کاربرد خاموت

کاربرد خاموت در ساختمان سازی چیست؟ خاموت یکی از اشکال میلگرد ها می باشد که در نقاط مختلف ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد.خاموت یک نوع میلگرد عرضی است که معمولا به شکل مستطیل یا مربع ساخته می شود. استفاده از خاموت در ساختمان استحکام و مقاومت سازه را افزایش میدهد .خاموت ها از انواع میلگرد ها در سایز های مختلف در کارگاه ها با دستگاه های خم میلگرد تولید می شوند .قیمت خاموت به قیمت میلگرد استفاده شده، قیمت آهن آلات و همچنین نرخ دستمزد و خمکاری آن بستگی دارد. برای آشنایی بیشتر با انواع خاموت و کاربرد خاموت در ساختمان سازی در ادامه این مقاله از دانشنامه آهن جم همراه باشید.

کاربرد خاموت در یک سازه برای افزایش استحکام و مقاومت بیشتر آن می باشد .میلگرد های  مورد استفاده در یک ساختمان طی فرایند آرماتوربندی به یکدیگر تنیده می‌شوند. میلگرد هایی که در آرماتور بندی استفاده می شوند به دو دسته میلگردهای طولی و عرضی تقسیم میشوند.میلگرد طولی در طول بتن قرار می‌گیرد و میلگرد عرضی در فواصل مشخصی در عرض بتن و به دور میلگردهای طولی جایگذاری میشود. خاموت نوعی از میلگرد های عرضی می باشد که در آرماتور بندی ستون ها استفاده می‌شود. خاموت ها در فواصل مشخص در عرض بتن و دور میلگردهای طولی جایگذاری می شوند. هدف  استفاده از خاموت در بتن جلوگیری از ترک خوردگی  حفظ شکل بتن و افزایش مقاومت آن می باشد .این آرماتورهای عرضی معمولاً به شکل مستطیل یا مربع ساخته می شوند . آرماتور خاموت معمولاً به شکل زاویه دار یا عمودی نسبت به آرماتورهای طولی قرار میگیرد. بیشتر خاموت ها از انواع میلگرد آجدار در سایزهای  ۸ ،۱۰ و ۱۲ تولید می‌شوند .از میلگرد ساده هم برای خاموت زنی استفاده می شود. البته که کاربرد آن کمتر است و قیمت میلگرد ساده و خاموت تولید شده از آن نیز متفاوت می باشد.

پیشنهاد مطالعه ⋙  سقف وافل چیست؟ انواع و کاربردها،مزایا و معایب آن

دلیل استفاده از خاموت

کاربرد خاموت در ساختمان سازی به علت مزایای آن برای افزایش استحکام سازه بسیار زیاد می باشد. در ساختمان ها از بتن استفاده می شود اما بتن مقاومت کششی پایینی دارد. علت استفاده از میلگرد در بتن هم این موضوع می باشد. برای ساخت فونداسیون و سقف های یک سازه ابتدا میلگرد ها به یکدیگر تنیده شده و در جای خود قرار می گیرند .سپس اطراف آنها قالب بندی شده و عملیات بتن ریزی روی آنها انجام می شود. در آرماتور بندی سازه ها دو نوع میلگرد طولی و عرضی مورد استفاده قرار می گیرد .میلگردهای طولی در راستای تیرها و ستون ها قرار می گیرند. در مقابل میلگردهای عرضی در عرض تیر و ستون های بتنی به صورت عمودی یا زاویه دار در اطراف میلگردهای طولی جایگذاری می شوند. میلگردهای طولی به تنهایی قادر به تحمل نیروهای کششی هنگام وقوع زلزله یا فشارهای دیگر  نیستند .خاموت ها در این مواقع در حفظ مقاومت سازه نقش کلیدی دارند .زمانی که در ستون ها از خاموت و میلگرد های عرضی استفاده شود نقش تکیه گاه جانبی را برای میلگردهای طولی ایفا می‌کنند و از پیچش آنها جلوگیری می شود.
دیگر وظایف خاموت عبارتند از :

  • جلوگیری از ایجاد ترک و گسترش آن در ستون یا تیرهای بتنی
  • جلوگیری از فروپاشی ستون ها یا تیر ها در زمان اعمال تنش های مورب و برشی
  • مقابله با تنش های مورب و برشی
  • مقابله با جابجایی یا فروپاشی مقاطع طولی در هنگام بتن ریزی
  • جلوگیری از خم شدن یا شکستن میلگردهای طولی
خاموت _میلگرد عرضی

انواع خاموت

کاربرد خاموت در ساختمان سازی باعث شده است که این میلگرد عرضی در اشکال متفاوت با زاویه های متفاوت تولید شود. خاموت ها بر اساس شکل ظاهری ،ظرفیت تحمل بار ،روش خمکاری و زاویه خم قابل دسته بندی هستند. انواع خاموت های مورد استفاده در ساخت سازه ها را به صورت زیر می توان دسته بندی کرد.

انواع خاموت از نظر زاویه خم

خاموت ساده : اگر زاویه خم در خاموت ها ۹۰ درجه باشد به آن خاموت ساده یا خاموت سنتی گفته می شود .خاموت ساده به صورت دستی و با کمک اهرم تولید می شود و شکل مربع دارد .این نوع خاموت به دلیل خم ۹۰ درجه ای که دارد نمی تواند به خوبی آرماتورهای طولی را در برگیرد .
خاموت مهندسی : خاموت مهندسی از نظر شکلی بسیار به خاموت ساده شباهت دارد. تفاوت خاموت ساده و مهندسی در زاویه خم آنها می باشد. زاویه خم  در خاموت مهندسی ۴۵ و  ۱۳۵ درجه می باشد.

پیشنهاد مطالعه ⋙  کاهش قیمت آهن امروز|دلایل کاهش قیمت آهن آلات
خاموت ساده و مهندسی _آهن جم

انواع خاموت از نظر روش تولید

خاموت ها از نظر با توجه به روش تولید عملکرد و اشکال متفاوتی پیدا می کنند که در ادامه انواع آنها را معرفی کرده ایم .

خاموت معمولی :این نوع خاموت با هر دو روش دستی و استفاده از دستگاه تولید می شود و قالب ها و اندازه های متفاوتی دارد .

خاموت مارپیچ: این نوع خاموت به روش دستی تولید نمی‌شود و از دستگاه CNC برای تولید آن استفاده می شود .شکل این خاموت گرد یا دایره ای می باشد و ظاهر آن مارپیچ است. خاموت مارپیچ به دور میلگردهای طولی پیچیده می شود. این خاموت را در اندازه قاب های مختلفی می توان تولید کرد .

خاموت ربات : برای تولید این نوع خاموت هم از دستگاه های CNC استفاده می شود و ظاهر خاموت ربات بسیار با خاموت های مارپیچ شباهت دارد. تنها تفاوت این دو خاموت یک مقطع مربع شکل در گوشه آن می باشد.

خاموت سلولار : برای تولید این نوع خاموت از تکنولوژی جدیدی به نام پی آی Pi _system استفاده می‌شود. این نوع خاموت از جدیدترین و پیشرفته ترین نوع خاموت در بازار میباشد. خاموت سلولار به شکل حلقه های بسته است و استفاده از آن در سازه ها استحکام زیادی را ایجاد می‌کند.

انواع خاموت از نظر شکل ظاهری

خاموت ها با توجه به ابعاد و مقطع ستون در سایز های مورد نیاز ساخته می شود. خاموت ها را می توان در اشکال مختلف مربع، مستطیل، دایره و چند ضلعی تولید کرد. بیشتر خاموت ها به صورت مربع یا مستطیل و رکابی شکل می باشند. خاموت ها از نظر ظاهری به دو دسته تنگ بست و تنگ باز تقسیم می شوند.

پیشنهاد مطالعه ⋙  تفاوت میلگرد ساده و آجدار چیست؟

خاموت تنگ بسته(حلقه بسته)

کاربرد خاموت تنگ بسته بیشتر در ستونها و تیرهایی است که نیروهای پیچشی زیادی به آنها وارد میشود. خاموت تنگ بسته یعنی اینکه محیط کاملاً بسته ای دارد و معمولاً از آن برای تحمل نیروهای پیچشی استفاده میشود.

خاموت تنگ باز (حلقه باز)

خاموت هایی که به شکل رکابی یعنی به شکل U یا L ساخته می شوند خاموت های تنگ باز نام دارند .وظیفه اصلی این خاموت ها مقابله با نیروی برشی میباشد. خاموت های تنگ باز به سه دسته تقسیم می شوند.
قلاب یا تک شاخه
رکابی یا دو شاخه
خاموت تنگ باز چند شاخه

کاربرد خاموت در ساختمان سازی _آهن جم

نکات مهم در استفاده از خاموت

خاموت گذاری باید طبق مقررات ملی ساختمان انجام شود. علاوه بر مقررات و ضوابط لازم بهتر است که برخی اصول هم رعایت شوند تا استحکام سازه به بهترین شکل ممکن باشد.

  • خاموت ها معمولاً در فواصل ۲۰ سانتیمتری حدوداً به اندازه یک وجب دست از یکدیگر قرار میگیرند.
  • خاموتها باید به وسیله سیم آرماتوربندی به میلگردهای طولی بسته شوند.
  • خمکاری میلگرد ها برای تولید خاموت باید در دمای بیشتر از ۵ درجه سانتی گراد باشد.
  • در صورتی که قصد خم کردن مجدد آرماتورها را داشته باشید باید به صورت سرد و با استفاده از دستگاه مکانیکی انجام شود.

سخن پایانی

در این مقاله در مورد خاموت، انواع آن ،کاربرد خاموت در ساختمان سازی صحبت کردیم. خاموت ها با توجه به محل استفاده در ابعاد و سایز های مورد نیاز تولید می شوند و قیمت خاموت ها با توجه به نوع و سایز میلگرد آن، دستمزد خم کاری و سایر موارد متفاوت میباشد. قیمت خاموت و همچنین قیمت سایر محصولات فولادی از جمله قیمت تیرآهن  ، قیمت نبشی و قیمت ناودانی روزانه در سایت آهن جم اعلام می شود .شما می توانید برای اطلاع از قیمت ها و در صورت تمایل به خرید با کارشناسان فروش آهن جم در تماس باشید. مجموعه آهن جم انواع خاموت در سایزهای سفارشی با توجه به نیاز مشتری را تولید می نماید.

مقاله از آهن جم _ahanjam.com

5/5 - (3 امتیاز)

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط ایزی لاگین و قوانین می باشد