تفاوت پروفیل سبک و سنگین چیست؟ پروفیل ها یکی از انواع مقاطع فولادی هستند که در صنایع مختلف از جمله راه سازی و ساخت درب و پنجره و قسمت های مختلف ساختمان کاربرد های زیادی دارند .پروفیل ها بر اساس وزن ، روش تولید میزان ضخامت و بسیاری از ویژگی ها تقسیم بندی می شوند. که یکی از دسته بندی های آنها دو گروه پروفیل سبک و سنگین میباشد. پروفیل ها در حالت کلی به دو دسته باز و بسته تقسیم میشوند.
پروفیل های باز شامل تیرآهن ، میلگرد ، نبشی ، ناودانی و تسمه بوده و پروفیل بسته شامل قوطی آهن ، لوله و پروفیل pvc می باشد. پروفیل ها مقاطع فولادی هستند که قیمت آنها با توجه به قیمت آهن آلات در بازار تعیین می گردد .در ادامه این مقاله از آهن جم با ما همراه باشید تا به تفاوت پروفیل سبک و سنگین بپردازیم.
پروفیل از مقاطع فولادی پرمصرف در صنعت و ساختمان سازی می باشد که در لغت معنای ثابت بودن سطح مقطع در طول معین را دارد. پروفیل ها به دو دسته ساختمانی و صنعتی نیز تقسیم می شوند. انواع پروفیل های ساختمانی در ساخت درب و پنجره های ساختمان ها و برای نبشی کشی ساختمان و سایر قسمتهای یک سازه مورد استفاده قرار می گیرند. از پروفیل صنعتی برای ساخت قطعات خودرو و قطعات دستگاه های صنعتی استفاده میشود.
یکی از تفاوت های پروفیل سبک و سنگین تفاوت در مواد اولیه آن ها می باشد. البته جنس مواد اولیه آنها یکسان است اما روش تولید آن متفاوت است .پروفیل سبک که به آن پروفیل مبلی هم گفته میشود یکی از مقاطع فولادی است که طی فرایند نورد سرد تولید می شود .ضخامت پروفیل های سبک کمتر از ۱.۵ میلی متر می باشد و به همین دلیل به آنها پروفیل سبک مبلی گفته می شود. در ساخت پروفیل سبک از دو استاندارد استفاده می کنند .برای تولید پروفیل سبک از ورق روغنی استفاده می شود .ورق روغنی طی فرایند نورد سرد تولید میشود.تفاوت نورد گرم و سرد در دمای مواد اولیه هنگام تولید ورق میباشد.
پروفیل سبک در صنایع مختلف قابل استفاده است و ویژگیهای بسیاری دارد .از جمله مهمترین ویژگی های آن عبارتند از :
پروفیل سبک و سنگین از لحاظ قیمتی هم تفاوت دارند. عواملی که بر قیمت تیرآهن و قیمت میلگرد تاثیر گذار هستند بر قیمت پروفیل ها نیز تاثیرگذار هستند. عواملی مانند هزینههای تولید ، قیمت ارز ، نرخ تورم، میزان عرضه و تقاضا همگی در تعیین قیمت پروفیل ملاک قرار می گیرند. قیمت پروفیل سبک از پروفیل سنگین بیشتر است زیرا از ورق روغنی تولید می شود که از ورق های سیاه معمولی قیمت بیشتری دارد.
وزن و ضخامت پروفیل سبک در هزینه نهایی آن تاثیر گذار است.نحوه محاسبه وزن هر پروفیل با توجه به نوع آن متفاوت است .مثلا محاسبه وزن لوله با محاسبه وزن ناودانی تفاوت دارد.
پروفیل سنگین به روش نورد گرم تولید میشود و برای تولید این نوع پروفیل از ورق های با ضخامت بیشتر از ۱.۵ میلیمتر استفاده می شود. پروفیل سنگین به دو صورت صنعتی و ساختمانی تولید می شود و سطح مقطع آن مربع یا مستطیل شکل است. موارد مصرف قوطی آهن در صنعت و پروژه های ساختمانی بسیار زیاد است. برای تولید پروفیل سنگین از ورق های سیاه استفاده میشود.
برخی از مهمترین ویژگی های پروفیل سنگین به شرح زیر می باشد :
پروفیل سنگین تحمل وزن بالایی دارد و در مصارف که نیاز به تحمل نیروی زیاد است مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی قیمت پروفیل در واحد وزن این محصول اعلام میگردد و قیمت شاخه آن بسته به ضخامت ورق مصرفی،نوع آن و وزن پروفیل متغیر میباشد. محصولاتی که ضخامت کمتری دارند قیمت بالاتری دارند. اما به دلیل اینکه قیمت این محصولات بر واحد وزن می باشد و محصولات نازکتر وزن کمتری هم دارند بنابراین قیمت نهایی محصول خریداری شده کمتر می شود .از جمله کارخانه های تولید کننده پروفیل سنگین کارخانه نورد و پروفیل ساوه ، فولاد هیربد ، کیان پرشیا و پروفیل علویجه و پروفیل یاران می باشند.
پروفیل سبک و سنگین از لحاظ برخی ویژگی ها با یکدیگر تفاوت دارند که در ادامه تفاوتهای آنها را ذکر کرده ایم .
پیشنهاد مطالعه : دستمزد نبشی کشی ساختمان
سخن پایانی
در این مقاله از آهن جم به بررسی تفاوت پروفیل سبک و سنگین پرداختیم. بیشتر تفاوت این دو محصول در ورقی است که برای تولید آن استفاده می شود. پروفیل سبک با استفاده از ورق روغنی و پروفیل سنگین با استفاده از ورق سیاه تولید می شوند. این دو محصول از نظر کاربرد ، ضخامت ، کیفیت سطح و ابعاد و همچنین قیمت با یکدیگر تفاوت دارند. امیدواریم که با مطالعه این مقاله به پاسخ سوالات خود رسیده باشید. قیمت انواع پروفیل ساختمانی و سایر مقاطع فولادی همچون قیمت نبشی ، قیمت ناودانی ، و قیمت ورق گالوانیزه به صورت لحظه ای در سایت آهن جم به روز رسانی میشود و شما می توانید قیمت ها را در سایت مشاهده و در صورت تمایل به خرید با کارشناسان آهن جم تماس بگیرید.
مقاله از آهن جم _ahanjam.com
سوالات متداول
پروفیل سبک از ورق های روغنی با ضخامت کمتر از ۱.۵ میلی متر و به روش نورد سرد تولید میشود.
پروفیل سنگین از ورق سیاه با ضخامت های بیشتر از ۱.۵ میلی متر و به روش نورد گرم تولید میشود.
این دو محصول از نظر کاربرد ، ضخامت ، کیفیت سطح و ابعاد و همچنین قیمت با یکدیگر تفاوت دارند.
نظرات
سوال یا نظر شما
شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.