اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

×
آهن جم
0
ورود و عضویت

زمین ۲۰۰ متری چند طبقه میشه ساخت؟

زمان مطالعه : 6 دقیقه
زمین 200 متری چند طبقه میشه ساخت

در حال حاضر با افزایش رشد جمعیت آپارتمان سازی یکی از بهترین راه حل های تامین مسکن است واستفاده بهینه از زمین به یکی از اولویت های اصلی مهندسان تبدیل شده است .

اینکه در زمین ۲۰۰ متری چند طبقه میشه ساخت به عوامل زیادی مثل ضوابط شهرداری ،محدویت های ارتفاعی ،  محیط های شهری و روستایی و …. بستگی دارد .

یکی از عوامل بسیار مهم در تعیین تعداد طبقات مساحت زمین می باشد .ما در این مقاله قصد داریم بپردازیم به بررسی اینکه در زمین ۲۰۰ متری چند طبقه میشه ساخت ؟ دعوت میکنم تا انتهای این مقاله از آهن جم همراه باشید.

تعداد طبقات در زمین ۲۰۰ متری به عواملی مانند عرض کوچه ،شمالی یا جنوبی بودن زمین ،ضوابط شهرداری و نقشه ساختمان بستگی دارد .در زمین ۲۰۰ متری معمولا از ۱ تا ۶ طبقه ساخته میشود اما تعداد مجاز طبقات باید توسط شهرداری طبق ضوابط و کد منطقه ای ، عرض کوچه و سایر شرایط تعیین شود .

عامل تأثیرگذار توضیحات
کاربری زمین مسکونی، تجاری، اداری یا مختلط بودن کاربری بر تعداد طبقات مجاز تأثیر دارد.
ضوابط شهرداری و طرح تفصیلی مقررات هر شهر و منطقه مشخص می‌کند که چند طبقه می‌توان ساخت.
عرض گذر (کوچه یا خیابان) معمولاً هرچه عرض خیابان بیشتر باشد، طبقات بیشتری مجاز است.
تراکم ساختمانی مجاز هر منطقه دارای تراکم مشخصی است که بر تعداد طبقات اثر می‌گذارد.
ارتفاع مجاز ساختمان برخی مناطق محدودیت ارتفاع دارند که بر تعداد طبقات تأثیر دارد.
میزان پیشروی و سطح اشغال درصدی از زمین که می‌توان ساخت نیز محدودیت ایجاد می‌کند.
نوع سازه و استانداردهای ساخت نوع فونداسیون، اسکلت فلزی یا بتنی و مقررات زلزله بر ارتفاع ساختمان اثر دارد.
پارکینگ مورد نیاز تأمین تعداد پارکینگ‌های لازم می‌تواند تعداد طبقات را محدود کند.
نزدیکی به بناهای مهم و حریم‌ها نزدیکی به بناهای تاریخی، نظامی یا مناطق خاص ممکن است محدودیت ایجاد کند.
توان تأمین زیرساخت‌ها تأمین آب، برق، گاز و فاضلاب برای طبقات بیشتر اهمیت دارد.

عوامل موثر بر تعداد طبقات

ساخت و ساز در زمین های کوچک به یکی از بزرگترین چالش های مهندسان تبدیل شده است . تعداد طبقاتی که در زمین ۲۰۰ متری میشه ساخت به عوامل زیادی بستگی دارد در ادامه همراه ما باشید تا هریک را شرح دهیم .

موقیعت جغرافیایی

هر منطقه  با توجه به اینکه شهر یا روستا باشد ضوابط خاصی برای ساخت وساز دارد .در مناطق شهری که دارای تراکم جمعیت بالایی هستند شاید شهرداری اجازه دهد تعداد طبقات زیاد باشد ولی در مناطق روستایی به دلیل تراکم کم جمعیت حداکثر تا ۲ طبقه مجاز به ساخت هستند .

محدویت های ارتفاعی

در برخی مناطق  شهرداری محدویت های زیادی برای ارتفاع ساختمان ها اعمال می کند .برای مثال اگر محدویت ارتفاع ۱۲ متر باشد می توان در زمین ۲۰۰ متری یک ساختمان ۳ یا ۴ طبقه ساخت .

عرض گذر

هرچه عرض گذر (کوچه ،خیابان ) کمتر باشد فضای کمی برای تردد  وجود دارد در چنین شرایطی محدوییت برای ساخت تعداد طبقات بالا وجود دارد .حداقل میزان عرض گذر برای یک طبقه ۶ متر می باشد .هرچه میزان عرض گذر افزایش پیدا کند می توان تعداد طبقات را افزایش داد .

ساختمان اسکلت بتنی _آهن جم

فاصله از معابر اصلی

میزان فاصله زمین از معابر اصلی یکی دیگر از عوامل تاثیر گذار بر تعداد طبقات می باشد .هرچه فاصله زمین از معابر اصلی بیشتر شود از تعداد طبقات کم می شود .

 تاثیر حقوق مجاورین (همسایگان )

طبقه ی اضافی نباید برای همسایگان هیچ گونه مزاحمتی مثل سایه و اشراف ایجاد کند.به این موضوع باید در مناطق مسکونی با تراکم های بسیارپایین توجه ویژه ای کرد .

ابعاد و شکل زمین

اگر زمینی به شکل نامنظمی باشد تعداد طبقات ممکن است محدود تر شوند .

منظره و چشم انداز

تعداد طبقات و ارتفاع ساختمان نباید به چشم انداز شهری لطمه ای بزند .

عوامل طبیعی و محیطی

نوع آب و هوا منطقه ،نوع خاک و زلزله خیزی منطقه تاثیر بسیار زیادی بر ساخت وساز و تعداد طبقات خواهند گذاشت .معمولاً در مناطق زلزله خیز و مناطقی که دارای خاک نرمی هستند ساخت و ساز با طبقات بالا محدویت هایی به همراه دارد .

کاربری زمین

نوع کاربری زمین  (مسکونی ،اداری ، تجاری ) بر تعداد طبقات تاثیر مستقیمی می گذارد .برای مثال در زمین مسکونی نسبت به زمین های  تجاری اداری تعداد طبقات  محدود تر است .

شرایط توپو گرافی

 نوع خاک ،شیب زمین و نزدیکی با ابنیه های تاریخ در تعیین تعداد طبقات نقش موثری دارند .ساخت ساختمان در زمین های شیب دار معمولاً تعداد طبقات را محدود می کند .

تعداد طبقات مجاز در زمین ۲۰۰ متری براساس عرض کوچه

تعیین تعداد طبقات مجاز یکی از اصولی ترین و حیاتی ترین مراحل برنامه ریزی شهری و معماری است .عرض کوچه و خیابان در تعیین کردن تعداد طبقات نقش بسیار مهمی دارد .عرض کوچه و خیابان تاثیرات زیادی بر حمل ونقل ،تهویه ،نورگیری و سایر فاکتور های شهرداری  می گذارد .

تعداد طبقات مختلف در عرض های  مختلف براساس قوانین و مقرارت ملی ساختمان به شرح زیر می باشد .

کوچه ۶ متری

تعداد طبقاتی که در کوچه ی ۶ متری می توان ساخت دو طبقه می باشد  .در شهر تهران در بعضی از مناطق فقط می توان در کوچه های ۶ متری ۱ طبقه ساخت .باید اضافه گردد که در مناطقی با کاربری خاص مثل فضای سبز ،ابنیه های تاریخی و … محدویت طبقاتی وجود دارد .

کوچه ۸ متری

در کوچه های ۸ متری می توان ساختمان های سه طبقه ساخت . عواملی چون  تراکم ساختمانی ،ابعاد و شکل زمین بر تعداد طبقات در کوچه های ۸ متری تاثیر گذار هستند .

 کوچه ۱۲ متری

براساس قوانین و مقرارت ساختمان و شهر سازی در کوچه هایی که عرض آنها ۱۲ متر است می توان ساختمان هایی ۵ طبقه ساخت .این نوع کوچه ها برای ساخت و ساز طبقات بالا مناسب هستند به دلیل اینکه فضای بیشتری برای پارکینگ دارند .

قوانین هر شهر با شهر دیگری متفاوت است در بعضی از مناطق و شهر ها می توان تعداد طبقات را افزایش داد .

مراحل ساخت ساختمان

۵/۵ - (۱ امتیاز)

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین آهن جم می باشد