×
آهن جم
0
ورود و عضویت

سقف یوبوت

زمان مطالعه : 10 دقیقه
سقف یوبوت چیست ؟

سقف یوبوت نوعی سقف سبک و جدید است .امروزه  در  صنعت ساختمان  سازی باید از سبک سازی و استاندارد بودن سازه اطمینان حاصل کرد. ھمه تلاش  ھا در صنعت ساختمان سازی  در جھت ساخت سازه ھای سبک و مقاوم است که در برابر  بلاھا ی  طبیعی مثل زلزله مقاوم باشند.

سقف ھا در صنعت  ساختمان سازی باعث افزایش وزن سازه می شوند به ھمین دلیل باید سقف ھا را مقاوم و استاندارد طراحی کرد.

سقف یوبوت  یکی از انواع صفحه  ھایی است که امروزه استفاده از آن گسترش پیدا کرده است. .یکی از انواع سقف ھای دال مجوف می  باشد که با استفاده از قالب ھای پلاستیکی اجرا می گردد این سقف ھا ساختار مقاوم و سبکی  دارند.

در ادامه این مقاله می خواھیم بدانیم که طراحی و اجرای سقف یوبوت  به چه صورت است و چه مصالحی برای ساخت آن استفاده می شود. در ادامه با ما ھمراه باشید.

ویژگی‌ها توضیحات
نوع سقف سقف یوبوت (U-Boot)
مواد سازنده بتن مسلح و قالب‌های پلاستیکی توخالی
کاربردها ساختمان‌های تجاری، مسکونی و سازه‌های سنگین
مزایا کاهش وزن سازه، افزایش مقاومت در برابر زلزله، کاهش مصرف بتن
عایق صوت و حرارت عایق‌بندی صوتی و حرارتی بهتر از سقف‌های معمولی
سرعت اجرا سرعت بالای اجرا به دلیل استفاده از قالب‌های آماده
هزینه هزینه‌های اجرایی متوسط، اما صرفه‌جویی در مصالح مانند بتن
مقاومت در برابر زلزله مقاومت بیشتر به دلیل کاهش وزن سازه و توزیع بهتر نیروها
انعطاف‌پذیری در طراحی امکان طراحی دهانه‌های بزرگ‌تر و کاهش تعداد ستون‌ها
دوام و ماندگاری دوام بالای بتن مسلح به کار رفته در این سیستم
معایب نیاز به نیروی متخصص و تجهیزات خاص برای اجرا، محدودیت در پروژه‌های کوچک

 سقف ھای یوبوت  از لایه ھای بتنی  بالا  و پایین تشکیل  می شوند و فاصله بین دو  لایه را  قالب ھایی به نام یوبوت پر می کند. این قالب ھای یوبوت شبیه بلوک ھای سفالی یا پلی  استایرتی ھندسه مکعبی  دارند و توخالی ھستند.

زمانی که از دال بتنی استفاده می شود چالش اساسی در ساختمان وزن بالای دال است که طول  دھانه را محدود می کند برای ھمین از فناوری ھای جدید بتن مسلح استفاده می شود. از جمله روش ھای  جدید دال بتنی مجوف یوبوت است که باعث کاھش وزن و افزایش طول دھانه  و کاھش ضعف بتن  در برابر کشش می شود.

به گفته daliform.com

This technology is the ideal solution for creating slabs with large spans and great load-bearing capacity, which allow designers to be more creative and free in the use of space, as the slabs are thinner, totally flat and may require a slimmer supporting structure, This is achieved by embedding the U-Boot® Beton formwork in the concrete, resulting in the formation of a hollow core plate, with continuous lower and upper slabs, connected by orthogonal ribs, interconnected with each other.

ترجمه : این فناوری راه‌حل ایده‌آلی برای ایجاد دال‌هایی با دهانه‌های بزرگ و ظرفیت باربری زیاد است که به طراحان اجازه می‌دهد در استفاده از فضا خلاق‌تر و آزادتر عمل کنند، زیرا دال‌ها نازک‌تر، کاملاً مسطح هستند و ممکن است به ساختار حمایتی باریک‌تری نیاز داشته باشند. این امر با تعبیه قالب U-Boot® Beton در بتن به دست می آید که منجر به تشکیل یک صفحه هسته توخالی با دال های زیرین و بالایی پیوسته، متصل شده توسط دنده های متعامد و متصل به یکدیگر می شود.

سقف یوبوت

 تاریخچه سقف یوبوت

 یوبوت اسم  یکی از زیر دریایی ھای جنگی بوده است  که ارتش آلمان در جنگ ھای اول و دوم جھانی از آن استفاده کرده است .قالب ھای یوبوت در حین اجرای عملیات درون دال بتن قرار می گیرند و مخفی  می شوند. این سقف ھای یوبوت برای اولین بار توسط مھندسان ایتالیایی نام گذاری شده است.

در اواخر قرن ٢٠  میلادی با تحقیق کردن بر روی سقف ھای مختلف به ویژه دال ھای بتنی برای بھینه سازی  آن که ایجاد دھانه ھای بزرگ  امکان پدید شود. سیستم  دال مجوف و دو  پوشش  یوبوت  را اختراع و ابداع کردند و به جھان معرفی کردند در ایران از سال ٨٨  با تایید مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن استفاده از دال مجوف دو پوشش یا ھمان یوبوت آغاز شده است.

قالب سقف یوبوت

 قالب ھای یوبوت  از جنس پلاستیک بازیافتی ھستند و  به صورت پیش ساخته در بازار عرضه می  شوند .این قالب ھا شکل مخروطی دارند و تو خالی ھستند .قالب ھای تو خالی یوبوت به  دال بتن شکل میدهند.

اجرای سقف یوبوت و جایگذاری قالب ھا در محل پروژه انجام  می شود و بعد بتن ریزی سقف صورت  می گیرد قالب ھای یوبوت انواع مختلفی دارد.

۱-قالب یوبوت تک

 قالب یوبوت تک اولین  قالب استفاده شده در صنعت ساختمان  سازی بوده است. ابعاد قالب یوبوت ٢۵  در ٢۵  سانتی متر به صورت یک تکه ھستند .قالب یوبوت تک دارای بند ھایی در چھار طرف خود می باشد که برای تعیین فاصله بین قالب ھا و حرکت کم تر یوبوت ھا در  زمان بتن ریزی کاربرد دارد.

وجود پایه ھایی  در زیر قالب یوبوت تک   با  ارتفاع ھای متفاوت  در لایه ھای پایین با  ضخامت ھای مختلفی  ایجاد  می کند و این باعث تعادل یوبوت می شود  زیرا به صورت کامل روی کف  قرار می گیرد.

۲-قالب یوبوت دوبل

 قالب ھای یوبوت دوبل از دومین نسل یوبوت ھا ھستند که با افزایش استفاده از قالب ھای یوبوت در ایران و مطالعات بیشتر در مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن ساخته شده اند. ورود  بتن به قالب های  یوبوت تکی  طراحی اولیه را از بین برد. با مطالعه  پروژه ھای ساختمانی مختلف  ای که از قالب ھای  تکی استفاده شده است مشخص  شد اغلب اوقات بتن وارد قالب  شده است.

سقف یوبوت
امتیاز خود را ثبت کنید

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط ایزی لاگین و قوانین می باشد