اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

0
ورود و عضویت
اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

×
آهن جم
ورود و عضویت
0

سقف کاذب چیست؟ کاربردها و انواع آن

زمان مطالعه : 8 دقیقه
سقف کاذب

سقف کاذب چیست و چه کاربردهایی دارد؟سقف کاذب یکی از متریال های امروزی برای دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی ساختمان ها می باشد .هدف اصلی سقف کاذب پوشش سقف با ایده های جذاب و زیبا می باشد. بسیاری از افرادی که اقدام به بازسازی خانه خود می نمایند یا در حال اجرای یک پروژه ساختمانی هستند از سقف کاذب استفاده میکنند .

سقف کاذب انواع متفاوتی دارد که با توجه به طراحی دکوراسیون منازل از نوع مناسب آن استفاده می شود. سقف کاذب به علت مزایایی که دارد از جمله زیبایی و قیمت مناسب به سرعت در همه سازه ها فراگیر شده است و مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه این مقاله از آهن جم مرجع اعلام قیمت آهن به معرفی کامل سقف کاذب و انواع آن می پردازیم. با آهن جم همراه باشید.

نوعی پوشش برای سقف می باشد که در زیر سقف اصلی یا در زیر دال با ارتفاع حداقل ۸ اینچ نصب میشود .این سقف هیچگونه تحمل باری از سازه ندارد.این سقف در طرح و رنگ های متنوعی وجود دارد و هر کسی با هر سلیقه ای می تواند نوع مناسب آن را برای ساختمان خود انتخاب کند .

سقف های کاذب به عبارتی یکی از اجزای تکمیل کننده دکوراسیون داخلی می باشند و نقش ویژه ای در زیبایی ساختمان و نمای آن دارند.این سقف هم در خانه های نوساز و هم برای بازسازی خانه های قدیمی مورد استفاده قرار می گیرد. سقف های کاذب از مواد مختلفی مانند پانل گچی، تخته سه لایه، pvc و فلزات ساخته می شوند و با طرح های مختلفی در بازار موجود هستند.

انواع سقف کاذب

سقف کاذب تنوع بسیار زیادی دارد و با بسیاری از مواد مختلف قابل اجرا میباشد. انواع سقف کاذب را می توان به سقف کناف ، رابیتس ، گچی ، شیشه ای ، چوبی ، ترکیبی ، آکوستیک ، آلومینیومی و تلقی و آی گلس نام برد. در ادامه برخی از انواع سقف  کاذب را معرفی می کنیم.وقتی سقف اصلی کامپوزیت باشد اجرای سقف کاذب اسان تر است زیرا به گفته فرادرس

فضای باز زیر سقف‌های کامپوزیت، امکان به کارگیری لوله و سیم‌کشی در این فضا را فراهم می‌کند. این ویژگی، علاوه بر سهولت اجرای تاسیسات، هزینه‌های اضافی ناشی از اجرای سقف کاذب را نیز کاهش می‌دهد.

سقف کاذب کناف

سقف کناف یکی از رایج ترین سقف های کاذب می باشد که در ایران بسیار کاربرد دارد و مورد توجه قرار گرفته است. کناف اسم شرکت تولید کننده این نوع سقف است. برای اولین بار این سقف در آلمان ساخته شد و سپس در نقاط دیگر رواج یافت. سقف کناف را میتوان در طرح ها و اشکال مختلف با نورپردازی های زیبا اجرا کرد.

پیشنهاد مطالعه ⋙  میلگرد 10 ساده

از سوی دیگر سهولت در نصب ، وزن سبک و مقرون به صرفه بودن از دلایل محبوبیت آن میباشد. سقف کناف به صورت پنل های از جنس گچ میباشد که به صورت مسطح بوده و به سقف اصلی متصل می شوند .سقف کناف به دو صورت یکپارچه و کناف مشبک اجرا می شود .

برای کناف یکپارچه پس از زیر سازی فولاد با وزن کم پنل های گچی روکش دار روی آن قرار می گیرند. در اجرای کناف مشبک سازه ها به صورت یک شبکه ایجاد می شوند و توسط مفتول به سقف اصلی متصل می شوند .کناف مشبک وزن بسیار کمی دارد و قیمت آن به صرفه تر است. سقف کناف در برابر آب و محیط مرطوب مقاومت مناسبی ندارد. در برابر ضربه نیز ایمنی کمی دارد. البته کناف به شکلی است که در صورت آسیب دیدن در مقابل ضربه به راحتی تعمیر میشود.

سقف کاذب کناف

سقف کاذب رابیتس

سقف رابیتس از قدیمی ترین انواع سقف های کاذب می باشد و شباهت زیادی به سقف کناف دارد اما نصب و اجرای آن با کناف متفاوت است. نصب سقف رابیتس بهتر است در مراحل نازک کاری ساختمان انجام شود و برای بازسازی بناهای قدیمی مناسب نیست. رابیتس صفحه مشبک از جنس گالوانیزه می باشد که در دو نوع برجسته و مسطح موجود است.

در اجرای این سقف از نبشی ، میلگرد و ورق های گالوانیزه رابیتس استفاده می شود. از این رو قیمت میلگرد در اجرای این سقف در تعیین قیمت اهمیت دارد. از محاسن این سقف در دسترس بودن متریال برای آن می باشد. اما این سقف سرعت اجرای کمی دارد و مصرف گچ در آن زیاد است.

سقف کاذب PVC

یکی از انواع سقف های کاذب است که به صورت شبکه ای ایجاد می شود. ‏pvc یا پلی وینیل کلراید یک ماده پلاستیکی رایج می باشد که در سقف PVC استفاده میشود .سپری هایی وجود دارند به نام کلیک که از اتصال آنها با ابعاد مختلف سقف pvc ایجاد میشود. سقف های مشبک از اتصال مواد مختلفی به وجود می آیند که یکی از آنها PVC است. سقف PVC مشبک در آشپزخانه ها ،سقف مغازه ها ،سرویس بهداشتی ، پارت بندی مراکز تجاری و غیره کاربرد دارد.

پیشنهاد مطالعه ⋙  تعداد میلگرد در هر ستون+روش محاسبه

این نوع سقف طرح های متنوعی دارد. مقاومت زیادی در برابر رطوبت داشته و در محیط های مختلف قابل نصب می باشد. به راحتی قابل شستشو هست و در برابر آتش سوزی هم مقاومت مناسبی دارد. سقف PVC در مواقعی که هزینه پایین ، نصب آسان و سرعت اجرای بالا مدنظر باشد بسیار کاربرد دارد. سقف pvc به شکل ورق دامپا هم اجرا میشود.

سقف کاذب pvc_آهن جم

سقف کاذب آکوستیک

سقف آکوستیک در مکان های پر سر و صدا بسیار کاربرد دارد .این سقف به علت فاصله زیاد با سقف اصلی عایق صوتی و حرارتی بسیار خوبی می باشد. در اجرای سقف آکوستیک از مواد چوبی و گچی تا ورق های مقوایی فشرده استفاده میشود . سقف آکوستیک از طریق شبکه به صورت تایل به سقف اصلی متصل می‌شود و نصب آن بسیار آسان است. این سقف در سالن‌های سینما ، اجلاس ، تالار ها ، استودیو های ضبط صدا ، آموزشگاه های موسیقی و سالن های کنفرانس و … مورد استفاده قرار می گیرد.

سقف کاذب آلومینیومی

در اجرای سقف آلومینیومی از تایل آلومینیوم بدون اینکه نیاز به پیچ کردن تایل ها وجود داشته باشد استفاده میشود. مصالح این سقف به راحتی تامین می‌شود و به فضای پشت آن نیز دسترسی وجود دارد .در مکان های عمومی که تاسیسات لوله کشی و سیستم های روشنایی سقف معمولاً دچار مشکل می شوند بهتر است از سقف کاذب آلومینیومی استفاده شود. به این نوع سقف پیش ساخته گچی هم گفته می شود .

با توجه به شرایط می توان تغییرات بهینه‌ای در این سقف ایجاد کرد. مثلاً اگر در اطراف آن رطوبت وجود دارد از تایل های روکش دار یا پی وی سی استفاده کرد یا اگر هدف زیبایی است از تایل های رنگی استفاده کرد. این سقف سطح یک پارچه ای دارد و در برابر ضربه و تغییرات دمایی مقاوم است .در سقف آلومینیومی از ورق گالوانیزه و پشم شیشه برای عایق سازی استفاده میشود. قیمت ورق گالوانیزه در اجرای این سقف اهمیت دارد .

سقف کاذب شیشه ای

این نوع سقف کاذب بیشتر برای تزیینات در دکوراسیون داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. برای اجرای این سقف از شیشه های سکوریت  استفاده می شود. نصب این سقف به علت سنگینی شیشه و قابل شکست بودن آن راحت نمی باشد و به همین علت قیمت اجرای آن بالاتر است. با توجه به جنس آن ریسک تخریب پذیری بیشتری دارد.

سقف شیشه‌ای بیشتر در بخش هایی مانند اتاق TV ، پذیرایی و آشپزخانه یا مکان هایی که نیازمند نور هستند استفاده می شود .در مکان هایی که ظاهر بسیار زیبا و نورپردازی های شیک مورد توجه باشد همچون لابی هتل ها یا رستوران های لاکچری هم اجرا می شود.

پیشنهاد مطالعه ⋙  نوسانات بازار آهن متاثر از معاملات بورس کالا

 

سقف کاذب چوبی

مزایای سقف کاذب

  • محصولاتی که در سقف کاذب استفاده می‌شوند مثل یک عایق حرارتی عمل کرد و از هدر رفتن انرژی جلوگیری می کند .همچنین به دلیل اینکه بین فضای اتاق و سقف قرار گرفته‌اند از تبادل گرمایی بین محیط بیرون و داخل جلوگیری می‌کنند.
  • مواد اولیه سقف کاذب در برابر آتش سوزی مقاومت مناسبی دارند. برخی از انواع این سقف  تا ۴ ساعت در برابر آتش سوزی مقاومت می کنند. سقف های کاذب ای که با استفاده از چوب، بتن و آجر ساخته می شوند عایق صدا هم هستند. ترکیب گچ با مواد مصنوعی نیز عایق صدا میباشد.
  • سقف های کاذبی که از گچ هستند وزن بسیار کمی دارند.
  • استفاده از سقف کاذب امکان پارتیشن بندی سقف را می دهد .
  • زمان نصب سقف های کاذب بسیار کم می باشد و به همین دلیل سرعت بالا و سهولت اجرا از ویژگی های آن می باشد.
  • سقف کاذب نسبت به سقف اصلی بسیار هزینه کمتری دارد. البته سقف های کاذب سقفی نیستند که بتوانند جایگزین سقف اصلی شوند.
  • تعمیرات سقف کاذب به راحتی انجام می شود.
    در طراحی سقف کاذب تنوع طرح بسیار زیاد است.
  • سقف کاذب فضایی مدرن و زیبا را در دکوراسیون داخلی ساختمان ها به وجود می آورد.
  • دسترسی به تاسیسات زیر سقف را آسان تر می کند و نوعی پوشش برای تاسیسات می باشد.

بهترین قیمت میلگرد و قیمت تیرآهن را از آهن جم دریافت کنید.

معایب سقف کاذب

  • این سقف در صورتی که ارتفاع زیادی داشته باشد یا در مدل های حجمی کار شود ارتفاع سقف اصلی سازه را کاهش میدهد و فضای داخلی کوچک تر به نظر می رسد.
  • سقف هاب کاذب ممکن است با توجه به جنس پس از چند سال تغییر رنگ داده یا لکه دار شوند و نیاز به تعمیرات دارند .
  • سقف های کاذب به اندازه سقف های معمولی استحکام ندارد و ممکن است در هنگام بلایای طبیعی مانند زلزله تخریب شوند.

مقاله از آهن جم _ahanjam.com

سوالات متداول

نوعی پوشش برای سقف اصلی می باشد که در زیر آن نصب میشود و این سقف هیچگونه تحمل باری از سازه ندارد.

انواع سقف کاذب عبارتند از :سقف کناف ، رابیتس ، گچی ، شیشه ای ، چوبی ، ترکیبی ، آکوستیک ، آلومینیومی و تلقی و آی گلس

سقف کناف بیشتر از انواع دیگر مورد استفاده قرار میگرد و شناخته شده است.

5/5 - (4 امتیاز)

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط ایزی لاگین و قوانین می باشد