×
آهن جم
0
ورود و عضویت

هزینه ساخت خانه

زمان مطالعه : 9 دقیقه
هزینه ساخت خانه

هزینه ساخت خانه و آپارتمان برای بسیاری از افراد اهمیت دارد زیرا ساخت خانه یکی از مهم‌ ترین سرمایه ‌گذاری‌ هایی است که افراد در طول زندگی خود انجام می‌دهند. هزینه‌ های ساخت خانه بسته به عوامل مختلفی نظیر متراژ، موقعیت جغرافیایی، کیفیت مصالح، دستمزد نیروی کار و هزینه‌ های جانبی متغیر است. در این مقاله تمامی جوانب مربوط به هزینه ساخت خانه،هزینه ساخت آپارتمان و نحوه محاسبه هزینه ‌های ساخت هر مترمربع ساختمان را بررسی خواهیم کرد تا بتوانید برآوردی دقیق و کاربردی داشته باشید.

تعداد طبقات هزینه ساخت هر متر مربع (میلیون تومان)
۱ تا ۲ طبقه ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان
۳ تا ۵ طبقه ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان
۶ تا ۷ طبقه ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان
۸ تا ۱۰ طبقه ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان
۱۱ تا ۱۲ طبقه ۱۶ تا ۱۷ میلیون تومان
۱۳ تا ۱۵ طبقه ۱۸ تا ۱۹ میلیون تومان
۱۶ طبقه و بیشتر ۱۹ میلیون تومان و بیشتر

هزینه ساخت خانه بستگی به عوامل متعددی همچون کیفیت ساخت ، نوع سازه، محل احداث، دسترسی به مصالح و قیمت نیروی کار دارد. مثلا هزینه ساحت یک خانه لوکس با هزینه ساخت خانه معمولی تفاوت دارد .یا هزینه ساخت یک برج با هزینه ساخت یک خانه ویلایی تفاوت دارد .

هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان مقدار ثابتی هم نیست زیرا قیمت تمامی مصالح آن از جمله قیمت تیرآهن و قیمت میلگرد یا قیمت بتن و سیمان همه در حال نوسان هستند و قیمت نهایی هر متر مربع ساختمان را تغییر میدهند .قیمت ساخت خانه در سال ۱۴۰۳ طبق نرخ های اعلامی سازمان نظام مهندسی به شرح زیر است . قیمت های اعلامی کاملا حدودی است و برای هر سازه ای با توجه به شرایطی که دارد قیمت نهایی میتواند به مقدار جزئی متفاوت باشد .

  • هزینه ساخت خانه ۱ و ۲ طبقه حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون تومان
  • هزینه ساخت خانه ۳ تا ۵ طبقه حدود ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان
  • هزینه ساخت خانه ۶ تا ۷ طبقه حدود ۱۴ تا ۱۵ میلیون تومان
  • هزینه ساخت خانه ۸ تا ۱۰ طبقه حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون تومان
  • هزینه ساخت خانه ۱۱ تا ۱۲ طبقه حدود ۱۶ تا ۱۷ میلیون تومان
  • هزینه ساخت خانه ۱۳ تا ۱۵ طبقه حدود ۱۸ تا ۱۹ میلیون تومان
  • هزینه ساخت خانه ۱۶ طبقه و بیشتر حدود ۱۹ میلیون تومان و بیشتر
هزینه ساخت خانه

مراحل ساختمان سازی

عوامل تاثیر گذار بر هزینه ساخت خانه

برخی از مهم ‌ترین هزینه‌ های ساخت خانه شامل موارد زیر است که هر کدام تاثیر زیادی در قیمت نهایی ساخت دارند .

هزینه زمین :  قیمت زمین بخش قابل توجهی از هزینه‌ های کلی را تشکیل می‌دهد البته در این مقاله ما به بررسی هزینه ساخت به تنهایی پرداخته ایم و هزینه زمین لحظ نمیشود زیرا زمین در هر شهر و منطقه ای قیمت مفاوتی دارد اما هزینه ساخت آپارتمان و خانه در تمام نقاط تقریبا ثابت است و تفاوت های ناچیزی وجود دارد .

هزینه دریافت مجوز ها : شامل هزینه‌ های شهرداری، عوارض، نقشه‌های مهندسی و مجوزهای لازم در هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان بسیار تاثیر گذار است.

هزینه مصالح ساختمانی : قیمت مصالح ساختمان مهم ترین فاکتور در هزینه ساخت ساختمان است .مصالحی  مانند بتن، آجر، میلگرد، درب و پنجره، کاشی و سرامیک، مصالح فولادی  به مقدار زیادی در ساخت سازه استفاده می شوند .ناودانی ۱۰ یکی از مصالحی است که در ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد برای  استعلام قیمت ناودانی ۱۰ و خرید آن می توانید با کارشناسان آهن جم تماس بگیرید .

هزینه نیروی کار :  دستمزد کارگران، مهندسان و پیمانکاران بسته به منطقه و نوع ساخت متفاوت است اما تقریبا در همه مناطق محدودهی مشخصی دارد و تفاوت در نرخ ها ناچیز است .

هزینه تأسیسات :  شامل لوله ‌کشی آب، برق، گاز و سیستم‌ های گرمایشی و سرمایشی هم تاثیر زیادی دارد .به خصوص مواردی مانند سیستم های گرمایش و سرمایش یا سیستم اطفاء حریق یا سیستم های هوشمند سازی ساختمان انواع متفاوتی دارد که برخی در ایران تولید شده و برخی وارداتی هستند .استفاده از سیستم های پیشرفته و با کیفیت تا حد زیادی میتواند هزینه ساخت خانه را افرایش دهد.

هزینه‌های جانبی : هزینه  حمل‌ و نقل، جرثقیل ، بیمه و هزینه‌ های پیش ‌بینی ‌نشده

هزینه ساخت آپارتمان

هزینه ساخت آپارتمان با هزینه ساخت خانه یک طبقه ویلایی تفاوت دارد زیرا در ساخت آپارتمان از مصالح و امکاناتی استفاده میشود که در خانه یک طبقه نیاز نیست .مثلا در ساخت آپارتمان به آسانسور یا عایق سازی دیوار های داخلی نیاز است یا به خاطر وجود تعداد طبقات زیاد باید فونداسیون و اسکلت قوی تری اجرا شود یا برای طبقات زیاد باید پارکینگ های زیر زمینی زیادی احداث کرد که همه این موارد هزینه ساخت را افزایش میدهد .

هزینه ساخت آپارتمان حداقل ۱۱ میلیون تومان برای هر متر مربع زیر بنا است و با افزایش تعداد طبقات و کیفیت مصالح این هزینه میتواند تا ۲۰ میلیون تومان یا بیشتر افزایش یابد .

عوامل زیر بر هزینه ساخت آپارتمان تاثیر گذار است .

  • تعداد طبقات و واحد ها : افزایش طبقات باعث کاهش نسبی هزینه ساخت هر مترمربع می ‌شود.
  • نوع اسکلت ساختمان : استفاده از اسکلت بتنی یا فلزی تأثیر زیادی در هزینه‌ ها دارد.
  • کیفیت مصالح : مصالح لوکس و با کیفیت هزینه‌ ها را افزایش میدهد.
  • هزینه ‌های مشاعات:  شامل راه‌ پله، آسانسور، پارکینگ، لابی و تأسیسات مشترک.
  • هزینه اجرای تأسیسات : در آپارتمان‌ها به دلیل سیستم‌ های مشترک (مانند موتورخانه یا آسانسور) هزینه‌ها نسبت به خانه‌های ویلایی متفاوت است.

پیشنهاد مطالعه : بهترین طبقه آپارتمان

هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در شهرستان‌

هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در شهرستان‌ ها به ‌طور کلی کمتر از شهرهای بزرگ استزیرا در شهرستان ها قیمت مصالح ، دستمزد و هزینه های حمل و نقل کمتر است .البته این موضوع در همه شهرستان ها وجود ندارد و با توجه به مواردی مانند بازار کارو میزان عرضه و تقاضا ممکن است هزینه دستمزد و مصالح کمتر یا بیشتر باشد .

هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در شهرستان ها در سال ۱۴۰۳ حداقل ۹ میلیون تومان میباشد و حداکثر آن با توجه به کیفیت ساخت و مصالح میتواند تا ۲۰ میلیون تومان هم باشد.

عواملی که بر هزینه‌ های ساخت  در شهرستان تأثیر دارند عبارتند از :

  • قیمت زمین : معمولاً پایین ‌تر از شهرهای بزرگ است.
  • دستمزد نیروی کار: در بسیاری از شهرستان‌ ها هزینه ‌های کارگری کمتر از کلان ‌شهرها است.
  • قیمت مصالح : در برخی شهرستان‌ ها به دلیل دوری از کارخانه‌ های تولیدی، هزینه مصالح ممکن است بالاتر باشد.در برخی نیز به دلیل نزدیکی یا تولید محلی ممکن است قیمت مصالح کمتر باشد.

هزینه هر متر مربع ساختمان

برای محاسبه هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان باید تمامی هزینه‌های مربوط به ساخت را در نظر گرفت. هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان در سال ۱۴۰۳ از حدود ۱۰ میلیون تومان تا ۲۰ میلیون تومان بسته به تعدا طبقات و کیفیت ساخت میباشد.

این هزینه معمولاً شامل موارد زیر است که باید به طور کلی تمام هزینه ها جمع شده و متراژ نهایی ساخت تقسیم شود تا هزینه ساخت هر متر مربع ساختمان مشخص گردد.

  1. هزینه اسکلت ‌بندی و سفت ‌کاری : شامل پی ‌ریزی و ساخت فونداسیون، ساخت ستون و سقف و دیوارچینی .
  2. هزینه تأسیسات مکانیکی و برقی : شامل هزینه آسانسور ،لوله کشی آب و گاز و فاظلاب ، برق کشی و هزینه سیستم های گرمایش و سرمایش و اطفاء حریق
  3. هزینه نازک‌ کاری و تکمیل : شامل گچ‌ کاری، نقاشی، کف‌سازی و نصب تأسیسات.

ناودانی ۱۲ یکی از ناودانی های با مقاومت و استقامت بسیار بالا است این ناودانی برای پروژه هایی که به مقاومت بسیار بالایی نیاز دارند مورد استفاده قرار می گیرد . قیمت ناودانی ۱۲  به طور مستقیم روی قیمت تمام شده ساختمان سازی تاثیر مستقیم خواهد گذاشت .

۳/۵ - (۲ امتیاز)

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط و قوانین آهن جم می باشد