اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

0
ورود و عضویت
اخبار لحظه ای

هنوز تغییری یافت نشده است

×
آهن جم
ورود و عضویت
0

نبشی چیست؟ کاربرد و مشخصات آن

زمان مطالعه : 10 دقیقه
نبشی

نبشی چیست و چه کاربردهایی دارد؟ در این مقاله از آهن جم می خواهیم بدانیم که نبشی چیست چه کاربرد هایی دارد و به چه روشی تولید می شود. نبشی به طور کلی نوعی پروفیل می باشد که می توان آن را یکی از مهمترین مقاطع در سازه های فولادی دانست،که در انواع سازه های مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد و مصرف نبشی در ساختمان سازی بر کسی پوشیده نیست و سالهاست ساختمان سازان و معماران از مزایای نبشی در ساختمان خود بهره مند میشوند. نبشی علاوه بر ساختمان سازی در زمینه های دیگری نیز کاربردهای مفیدی دارد که در ادامه در مورد آنها صحبت خواهیم کرد. از مصالح ساختمانی مهم درساختمان سازی مقاطع فولادی از جمله میلگرد،تیرآهن و نبشی هستند .

به همین دلیل قیمت آهن و همچنین قیمت نبشی که برای یک ساختمان مصرف می شود می تواند هزینه زیادی را به خود اختصاص دهد .نبشی نیز با توجه به سایز، ابعاد و کیفیت تولید دارای قیمت های متفاوتی می باشد، که شما می توانید قیمت نبشی سایر کارخانه های تولیدکننده در ایران را از آهن جم دریافت نموده و در صورت خرید اقدام نمایید. در ادامه به نبشی و کاربردهای آن می پردازیم.

با توجه به اینکه نبشی کاربردهای زیادی را در ساختمان سازی و سایر زمینه ها دارد بهتر است در ابتدا بدانیم نبشی چیست و شکل ظاهری آن چگونه است؟نبشی یک پروفیل فولادی می باشد. از نظر ظاهری سطح مقطع نبشی از دو ضلع عمود بر یکدیگر تشکیل شده است که اشکال متفاوتی نیز دارد .

نبشی از لحاظ شکل ظاهری به دو نوع بال مساوی و بال نامساوی و از نظر زاویه بین دو بال به نبشی عمودی و نبشی V شکل تقسیم میشود.در اکثر موارد دوبال نبشی بریکدیگر عمود هستند. یعنی بین آنها زاویه ۹۰ درجه است که این نوع نبشی با حرف L انگلیسی نشان داده میشود.اگر دو بال با زاویه متفاوت در کنار یکدیگر قرار گرفته باشد آن را با حرف انگلیسی V می شناسند.

به نقل از آبادیس : معادل کلمه نبشی آهنی در زبان انگلیسی کلمه angle iron میباشد.

این دو نوع نبشی بیشتر از نظر کاربرد با هم تفاوت دارند واز نظر استقامت هردو مناسب هستند. در نتیجه نوع کاربرد است که تعیین می کند کدام  نبشی مناسب تر است. به طور معمول نبشی های عمودی کاربرد بیشتری دارند. نبشی فولادی با وجود وزن کم قدرت زیادی در تحمل وزن های سنگین دارد و به همین دلیل مهندسان در موقعیت هایی که نیاز است یک قسمت از سازه سبک باشد و وزن بالایی را نیز تحمل کند از نبشی استفاده می کنند.

البته به شرطی که امکان استفاده وجود داشته باشد. بالهای نبشی می توانند عرض مساوی یا نا مساوی داشته باشند. .نبشی از نظر روش ساخت به دو صورت پرسی و فابریک تولید می شود. ساختار خاص نبشی باعث شده است که این پروفیل استحکام و مقاومت بالایی داشته باشد.  می‌توان گفت نبشی به راحتی چندین برابر استحکام بیشتری نسبت به همین حجم آهن که به صورت ورق یا اشکال دیگر تولید شده باشد داراست.

پیشنهاد مطالعه ⋙  تفاوت فولاد و چدن چیست؟ مقایسه ویژگی ها

البته روش تولید نبشی ،کیفیت تولید آن ،شرکت یا کارخانه سازنده آن، نوع مواد اولیه و کیفیت شمش آن همگی در کیفیت و استحکام نبشی تاثیرگذار هستند .در نتیجه باید سعی کنید که نبشی مورد نظر خود را از کارخانه هایی که کیفیت بهتری دارند تهیه نمایید. نبشی های فولادی در طول های ۶ متری و ۱۲ متری در ضخامت های متفاوت در بازار موجود هستند.

قیمت روز نبشی

اعلام به روز قیمت میلگرد در سایت آهن جم 

جهت خرید میلگرد با کارشناسان فروش آهن جم  تماس بگیرید.

روش های تولید نبشی

به‌طورکلی نبشی ها از دو روش تولید می شوند. این دو روش تفاوتهایی با یکدیگر دارند و همین تفاوت ها در روش تولید می‌تواند در استحکام، کاربرد و کیفیت نبشی تفاوت ایجاد کند. دو روش معمول تولید نبشی روش پرسی و روش فابریک هستند که در ادامه هر کدام را توضیح می‌دهیم.

نبشی فابریک

همانطور که از نام این نبشی پیداست میتوان فهمید که این نبشی به صورت فابریک و مستقیم از ابتدا به همین شکل تولید می شود.نبشی های فابریک از طریق فرایند نورد تولید می‌شوند . از این لحاظ نیر به دو دسته نبشی تولید شده در نورد گرم و نبشی تولید شده در نورد سرد تقسیم می شوند. در فرایند نورد گرم شمش ها وارد دستگاه های پیش گرم میشوند تا گرم شده و کمی حالت نرم و خمیری بگیرند.

سپس از غلتک های نورد مخصوص نبشی عبور می‌کنند. ضخامت آنها کاهش و طول افزایش پیدا میکند و در نهایت به شکل نبشی از خط  تولید خارج شده و در اندازه های استاندارد برش میخورند.و در پایان سرد میشوند.انواع نبشی فابریک در طول های ۶ و ۱۲ متری با روش نورد تولید می‌شود.

نبشی پرسی

روش دیگر تولید نبشی روش پرسی میباشد. این نوع نبشی ها از ابتدا به همین شکل نیستند. فرایند تولید نبشی پرسی به این صورت است که ورق های فولادی ابتدا در اندازه های مشخص برش میخورند.سپس با استفاده از دستگاه های پرس و رول فرمینگ از وسط خم شده و با عملیات پرس کاری به نبشی تبدیل می‌شوند.

نبشی ها از نظر شکل ظاهری نیز با یکدیگر تفاوت هایی دارند و از این نظر می‌توان آنها را به دو دسته نبشی بال مساوی و نبشی بال نامساوی تقسیم کرد

انواع نبشی از لحاظ شکل ظاهری

 نبشی بال مساوی

نبشی بال مساوی به نام نبشی عمودی هم شناخته می‌شود . همانطور که از نام این محصول مشخص است طول بال ها در این نوع نقشی با هم برابر است. این نوع در بازار تقاضای بالاتری نسبت به نبشی بال نامساوی دارد و به طور کلی نبشی معمول و پرفروش در بازار نبشی عمودی یا بال مساوی می باشد. نبشی اسپیرال نوعی از نبشی بال مساوی سبک می باشد که در سایزهای 2*20*20 تا 5*50*50 میلی متر تولید می شود و در بازار آن را با نام نبشی گرم نورد دیده بال مساوی نیز می شناسند.

پیشنهاد مطالعه ⋙  تیرآهن لانه زنبوری+روش ساخت و کاربردها

نبشی بال نامساوی

نبشی بال نامساوی نوع دیگری از نبشی ها میباشد .در این نوع نبشی بال ها عرض یکسانی ندارند.یعنی هرکدام از بال های نبشی عرض متفاوتی دارند به همین دلیل این مقطع با حرف L انگلیسی نمایش داده میشود.

نبشی لقمه

یکی از رایج ترین اصطلاحات در حوزه نبشی ها نبشی لقمه است و حتماً افرادی که با نبشی سروکار دارند این نام را شنیده اند. نبشی های معمولی توسط دستگاه گیوتین به ابعاد و سایز دلخواه ای که مشتری درخواست دارد برش داده می‌شوند . نبشی ها همگی در ابعاد ۶ و۱۲ متری تولید میشود. نبشی لقمه همانطور که از اسمش پیداست دارای طول های بسیار بوده کوتاه‌تری می باشد مثلاً حدود ۱۰ سانت یا بیشتر و اصطلاحا به آن نبشی لقمه گفته می‌شود .

برای مشخص کردن اندازه بال نبشی ها از حرف انگلیسی L و اندازه بال در کنار هم استفاده می شود. برای مثال بر روی یک نبشی که دارای بال های مساوی ۵ سانتی متر است L50 ثبت می شود .یعنی هر بال نبشی ۵۰ میلیمتر یاهمان ۵ سانتی متر است. در نبشی های بال نامساوی برای نشان دادن اندازه بال از حرف L و دو اندازه برای هر کدام از بال ها استفاده می شود. برای مثال بر روی یک نfشی که دارای اندازه بال های ۱۰ و ۸ سانتی متری است L80*100 ثبت می‌شود. یعنی یکی یکی از بال ها ۸۰ میلی متر و دیگری ۱۰۰ میلی متر است.

انواع نبشی

نبشی ها به دو دسته نبشی عمودی و نبشی Vشکل نیز تقسیم می شوند. نبشی های عمودی زاویه بین دو بال آنها ۹۰ درجه می باشد. اکثر نبشی های موجود در بازار و معمول که مورد استفاده زیادی هم قرار می‌گیرند نبشی های عمودی هستند .به آنها نبشی L شکل گفته می شود و دلیل آن شباهت ظاهری آنها با حرف انگلیسی L هست. نبشی V شکل از نظر شکل ظاهری شبیه به v انگلیسی هست. در این نوع نبشی ها زاویه بین دو بال کمتر از ۹۰ درجه میباشد .این نوع نبشی کاربردهای خاصی دارند و به طور کلی معمول و پرمصرف در بازار و ساختمان سازی نمی باشند.

بیشترین کاربرد نبشی برای نبشی کشی ساختمان جهت زیر سازی نما و انواع سقف کناف میباشد.نبشی ها از لحاظ جنس نیز انواعی دارند. انواع نبشی با جنس های آهنی، گالوانیزه، استنلس استیل ،pvc، آلومینیوم، پلاستیکی و حتی ام‌دی‌اف نیز در بازار وجود دارند که هرکدام مشخصات و کاربرد های مخصوص به خود را دارند.

جنس نبشی نیز یکی از موارد مورد گذار تاثیر گذار در قیمت نبشی هست. وزن نبشی نیز در هزینه های ساختمان تاثیر گذار می باشد .از این رو جنس و ابعاد استاندارد نبشی ها را در جدول اشتال نبشی می توان مشاهده کرد. در ادامه انواع نبشی ها از نظر جنس را بررسی می نماییم.

پیشنهاد مطالعه ⋙  نوسانات بازار آهن متاثر از معاملات بورس کالا

انواع نبشی از لحاظ جنس

نبشی فولادی

از پرمصرف ترین و پرکاربرد ترین نوع از نبشی ها در بازار نبشی فولادی می باشد .این نوع نبشی از فولاد مستحکم تولید شده و بیشتر مصارف ساختمانی دارد. به همین دلیل به نبشی فولادی نبشی ساختمانی نیز گفته می شود .نبشی ها با توجه به جنس در مکان های متفاوتی کاربرد دارند ،اما نبشی فولادی یکی از نبشی هایی است که هم از نظر قیمتی به صرفه تر بوده و هم نبشی رایج بازار می باشد. از این رو مصرف بسیار بیشتری دارد.

نبشی فولادی در مکان هایی که مرطوب هستند یا برخورد آب زیاد است برای استفاده خیلی مناسب نیست زیرا که ممکن است در گذر زمان زنگ بزند و دچار پوسیدگی شود.  

در این مکان ها می توان از نبشی هایی با جنس مناسب تر و مقاوم تر استفاده کرد. نبشی های فولادی تنوع تولید بسیار بالایی از لحاظ سایز و ابعاد دارند و در ساختمان ها برای مواردی مثل اتصال های مختلف مانند اتصال تیر به ستون یا ستون به فونداسیون از سازهای مختلف نبشی فولادی استفاده می شود. یکی دیگر از کاربردهای بسیار زیاده نبشی برای نبشی کشی نمای ساختمان می باشد یا وال پست

نحوه تولید نبشی _انواع نبشی

نبشی آلومینیوم

یی دیگر از انواع نبشی ها نبشی آلومینیوم است.همانطور که از اسم آن پیداست این نبشی از جنس آلومینیوم ساخته می‌شود و یکی از مقاطع پر کاربرد در صنایع مختلفی مثل ساختمان سازی کابینت سازی و غیره به شمار می رود. این نبشی یک نمونه نبشی اکسترود شده با آلومینیوم است که ظاهر مناسبی نیز دارد. به همین دلیل از این نمونه بیشتر برای مصارف تزیینی داخلی و خارجی مثلاً نازک کاری ساختمان استفاده می شود.

این نبشی نیز در برابر خوردگی و پوسیدگی مقاومت بالایی دارد. نبشی آلومینیوم از سایز های ۱۰ در ۱۰ تا ۱۰۰ در ۱۰۰ میلی متر و در انواع آلومینیوم خام رنگی و آنادایز شده یا آبکاری شده تولید می شود. این جنس نبشی نسبت به انواع دیگر وزن کمتری دارد و حمل و نقل آنها آسان تر است اما با توجه به اینکه از جنس آلومینیوم هستند قیمت بالاتری دارد .همچنین قابلیت جوش پذیری بالایی دارد و به دلیل عدم وجود خاصیت مغناطیسی در آنها می‌توان در دکل های مخابراتی برقی از آنها استفاده کرد.

نبشی آلومینیوم

مقاله نبشی از آهن جم_www.ahanjam.com

سوالات متداول

نبشی از لحاظ روش تولید به دو نوع پرسی و فابریک و از لحاظ شکل ظاهری به دو نوع بال مساوی و بال نامساوی تقسیم میشود

نبشی پرسی همان ورق سیاه است که توسط دستگاه پرس تبدیل به نبشی شده است .نبشی فابریک توسط فرایند نورد گرم تواید میشود.

نبشی اروپایی وزن بیشتری دارد.

کارخانه های آریان فولاد،شکفته،منظومه،ناب تبریزو….به تولید نبشی میپردازند.

5/5 - (2 امتیاز)

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط ایزی لاگین و قوانین می باشد