مقالات ساختمان

وال مش دیوار چیست؟

وال مش_آهن جم
وال مش یکی از انواع وال پست می باشد وال مش راهکار نوینی برای مهار لرزه های دیوار های غیر سازه ای است .در آینده ی نزدیک وال مش ها به طور کامل جایگزین وال پست های فلزی می شوند .از شما دعوت می کنم تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید تا به طور کامل و جامع با وال مش آشنا شوید .

وال مش (Wallmesh)یکی از انواع وال پست ها می باشد که از فیبر کربن یا فایبر گلاس ساخته می شود .وال مش برای افزایش مقاومت بخش های غیر سازه ای مثل دیوارها به کار می رود .وال مش ها جایگزین مناسبی برای وال پست های سنگین هستند .به خاطر اینکه مقاومت سازه را بالا می برند وبه صرفه اقتصادی هستند .وال پست مش یک لایه وال مش فایبر گلاس می باشد که با دو لایه پلاستر گچ یا سیمان پوشیده شدو یک لایه کامپوزیت مسلح ایجاد شده است .این وال مش دیوار را در مقابل فشارها محافظت می کند .

نصب کردن وال مش ها کار آسان و ساده ای است .ابتدا نوار های فایبر گلاس روی دیوار قرار می دهند .بعد روی آن را با پلاستر گچی و سیمانی می پوشانند .وقتی پلاستر گچی و سیمانی با توری فایبر گلاس ترکیب شود مقاومت سازه بالا می رود .به خصوص اگر از فایبر گلاس با کیفیت بالا استفاده شود .وال مش ها(Wallmesh) به دو روش نواری و سراسری اجرا می شوند .برای مقاوم سازی ساختمان های بزرگ ،برج های مسکونی ،تجاری از وال مش استفاده می شود . در ساخت بعضی از انواع دیوار پیش ساخته هم از وال مش استفاده میشود.

پیشنهاد مطالعه ⋙  تعداد میلگرد در هر ستون+روش محاسبه
وال مش چیست؟

وال پست مش و نقش آن در ساختمان چیست ؟

وال پست مش یعنی وال پستی از از جنس مش میباشد و کارایی آن دقیقا مشابه والپست های قدیمی و فلزی است فقط مزایا بیشتری دارد که در ادامه بررسی میشود. وال پست (Wallpost) در واقع نگهدارنده دیوار می باشد که به اسم وادار هم شناخته می شود .معنی کلمه وال پست نگهدارنده دیوار است .از وال پست به منظور یکپارچه سازی مهار و همبستگی دیوار با اسکلت سازه استفاده می شود که در نهایت موجب افزایش مقاومت و استحکام می گردد. همین طور استفاده از وال پست باعث می شود که دیوار نیروهای وارده و فشار ناشی از وزن خود را بتواند تحمل کند .وال پست باعث می شود تا دیوار فشار وزن خود ،باد،طوفان و زلزله را بتواند تحمل کند .

وال پست با منتقل کردن نیرو ها از دیوار به چهار چوب سازه از آسیب دیدن و یا تخریب دیوار جلوگیری می کند .وال پست از قوطی ها یا نبشی ساخته می شوند .هر وال پستی ابعاد خاص خود را دارد .بیش ترین طول آن 40 برابر ضخامت دیوار می باشد که این مقدار کم تر از 6متر است .ارتفاع این نوع دیوار غیر سازه ای برابر 3.5 متر است .شما می توانید برای داشتن اطلاعات کامل تر در مورد وال پست به مقاله ی وال پست چیست؟  مراجعه کرده و آن را مطالعه کنید .

پیشنهاد مطالعه : قیمت نبشی کشی وال پست

مراحل اجرای وال مش

نحوه اجرای وال مش به طور کلی در 4 مرحله انجام می شود که در ادامه مقاله هریک از مراحل را شرح خواهیم داد.روش اجرای وال مش با اجرای والپست های قدیمی متفاوت است.

  1. مرحله اول : در اول کار باید قاب دیوار ایجاد شود به همین خاطر ناودانی یا نبشی منقطع در جایی که دیوار چیده شده نصب می گردد. هنگام نصب نبشی باید ساق های نبشی به دیوار متصل نباشد .تا به طور آزادانه عمل کند .نبشی ها به وسیله جوش یا اتصالات پیچی و یا چسب اپوکسی نصب می شوند .
  2. مرحله دوم :در این مرحله نوبت به دیوار چینی می رسد. برای اینکه دیوار از ستون ،قاب و تیر ها جداشود و در باربری جانبی مشارکتی نداشته باشد از مصالح جداکننده مثل پشم سنگ ،پلی استایرن ،یونولیت استفاده می کنند .از این نوع مصالح به عنوان جداکننده استفاده می شود .بهتر است از الیاف شبکه ای روی مواد قابل تراکم قرار گیرد تا از ایجاد ترک در مرحله نازک کاری جلوگیری شود .
  3. مرحله سوم : در مرحله سوم نوار های وال مش که عرض از قبل تعیین شده ای دارند رابه شکل عمودی روی دیوار قرار می دهند .برای راحت شدن کار در حین دیوار چینی نواری که معمولاً از الیاف های شیشه ای هستند را با میخ به صورت  موقتی روی دیوار نصب می کنند .
  4. مرحله چهارم : در مرحله پایانی الیاف های شیشه ای یا وال پست مش فایبر گلاس را با پلاستر های گچی وسیمانی می پوشانند.
پیشنهاد مطالعه ⋙  اسکلت بتنی چیست؟ مزایا و معایب سازه بتنی

پیشنهاد مطالعه : تفاوت دیوار حائل و برشی

به نقل از فرادرس : هدف اصلی اجرای وال پست، جلوگیری از تخریب دیوار در هنگام زلزله است. البته این به معنای ترک نخوردن دیوار در صورت اعمال بارهای لرزه‌ای نیست. وال پست با کاهش طول آزاد دیوار و فراهم کردن امکان جابجایی جانبی، صلبیت سازه را کاهش می‌دهد. به این ترتیب، عملکرد دیوار در برابر بارهای لرزه‌ای (دینامیک سازه) تقویت می‌شود.

مقاله از آهن جم –ahanjam.com

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *