سقف کناف چیست؟ حتماً تا به حال نام سقف کناف را شنیده اید. سقف کناف از انواع سقف های کاذب می باشد که امروزه بسیار در طراحی و دکوراسیون داخلی خانه های ایرانی رایج شده است و تعداد علاقمندان آن هر روز بیشتر می شود. سقف کناف نوعی پوشش گچی می باشد که برای دکوراسیون داخلی و پوشش سقف ها در طرح های متفاوت استفاده می شود. با استفاده از کناف می توان یک سقف زیبا داشت که هم به زیبایی منزل می افزاید و هم اینکه میتواند نقطه جذابی برای میهمانان باشد.
از سقف کناف برای طراحی و دکوراسیون داخلی خانه های نوساز و همچنین برای بازسازی سقف خانه های کارکرده استفاده میشود. از کناف برای دکوراسیون داخلی بسیاری نقاط دیگر در خانه ها و حتی دفاتر اداری استفاده می شود .بسیاری از طراحی های زیبا بر روی دیوار ها طراحی دیوار تلویزیون و سقف ها با کناف انجام میشود. در ادامه این مقاله از آهن جم همراه باشید تا با سقف کناف و سایر موارد مربوط به آن آشنا شویم.
کناف یک سازه یا ورق های بزرگ گچی از پیش ساخته می باشد که در کارخانه ها به صورت خشک تولید و وارد بازار می شود.کناف نزدیک به ۸۰ سال است که توسط یک خانواده آلمانی به نام کارل کناف شناخته و به وجود آمده است. نام این سازه برگرفته از نام سازنده آن می باشد. این پوشش زیبا باعث طراحی های نوین در صنعت ساختمان سازی شده است. کناف نسبت به دیگر مصالح ساختمانی سنتی مزیت های بسیاری دارد. به همین علت امروزه یکی از مهمترین و پرکاربردترین مصالح ساختمانی می باشد. کناف در نقاط مختلف ساختمان ها از جمله سقف ها و دیوارها مورد استفاده قرار می گیرد.
قیمت آهن و قیمت میلگرد لحظه ای را از بازرگانی آهن جم استعلام بگیرید.
مواد تشکیل دهنده کناف چیست؟
ورق های کناف از صفحات فیبری بسیار نازک و گچ ساخته شده اند .البته متریال های دیگری از انواع کناف ضد رطوبت ، ضد آتش و پوسیدگی نیز وارد بازار شده است. کناف ساده یکی از پرمصرف ترین و ارزانترین نوع کناف ها در بازار میباشد. معمولاً از ورق های ساده گچی برای اکثر سقف کاذب های کناف استفاده می شود. اما در صورتی که محل اجرای سقف کناف استخر یا مکانهای مرطوب باشد بهتر است از کناف هایی که لایه پی وی سی و روکش دارند استفاده شود.

مزایای سقف کناف
سقف کناف در مقایسه با دیگر سقف های کاذب دارای مزیت های بسیاری می باشد. از این رو توانسته کاربردهای بسیار زیادی را به خود اختصاص دهد. به طوری که در اکثر خانه های ایرانی دیوار یا سقف کناف وجود دارد. در ادامه برخی از مزیت های سقف کناف را نام برده ایم.
- سقف کناف وزن سبکی دارد .این موضوع باعث میشود تا ساختمان و سقف بار سنگی را تحمل نکند و همچنین هزینه حمل کمتر باشد.
- سقف کناف به راحتی قابل برداشت و در صورت نیاز تعمیر میباشد. این سقف ها یک پنل پشتی دارند که با دسترسی به آن میتوانید تعمیرات را شروع کنید.
- اجرا و نصب سقف کناف بسیار ساده و با سرعت بالا می باشد.
- این سقف ها به طور طبیعی زیبایی مناسبی دارند. اما در صورت طراحی امکان نصب چراغ های تزئینی به صورت توکار یا روکار در کناف ها وجود دارد .
- سقف های کناف دارای پوشش ضد آب و ضد حریق می باشند.
- سقف های کناف عایق صدا و حرارت هستند.
- سقف کناف قابلیت رنگ پذیری خوبی دارد و شما می توانید طبق رنگ بندی دکوراسیون داخلی خود سقف و دیوارهای کناف را رنگ آمیزی کنید.
- سقف کناف نسبت به سایر سقف های کاذب مقرون به صرفه تر می باشد.
- سقف کناف دارای انعطاف پذیری بالایی می باشد. به همین دلیل شما میتوانید هر طرح دلخواه را برای سقف دیوار و سایر بخشهای یک محیط اجرا نمایید .
- ورق های کناف قابلیت ترکیب شدن با روکش و متریال های دیگر برای ایجاد خاصیت ضد رطوبت، ضد حریق و آکوستیک را دارند.
- در سقف های کناف امکان دسترسی به تاسیسات پشت کناف وجود دارد.
- به دلیل اینکه فضایی مابین دیوارها و سقف ها و ورق های کناف وجود دارد.
معایب سقف کناف
بدون شک هر محصولی در کنار مزیت ها یک سری از معایب را دارد و سقف کناف نیز از این قاعده مستثنا نمی باشد. البته سقف کناف مزایای بسیار بیشتری نسبت به معایب دارد و همین موضوع باعث شده است تا بسیار مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه برخی از معایب سقف کناف را ذکر کرده ایم .
- سقف کناف به علت این که از جنس گچ می باشد و همچنین خشک است در برابر ضربه مقاومت ندارد و دچار شکستگی می شود .
- سقف کناف اگر به صورت غیر اصولی نصب شود مشکلات و خسارت های زیادی را به همراه خواهد داشت که از جمله آن سقوط پنل های کناف می باشد .
- اگر در هنگام ساخت سقف کناف استانداردهای لازم به کار گرفته نشود زیبایی سقف را نخواهیم داشت و عملا جنبه زیبایی که مهمترین علت استفاده از کناف میباشد از بین می رود .
- در صورتی که در ساخت سقف کناف از مواد بی کیفیت استفاده شود با گذر زمان شاهد ترک خوردگی هایی در سقف خواهیم بود .
- هنگام نصب کناف گرد و خاک زیادی در تمام نقاط خانه پخش میشود و باید بعد از پایان نصب تمام نقاط خانه تمیز گردد.
کاربرد کناف در ساختمان سازی
از اصلی ترین کاربرد های سقف کناف در ساختمان سازی طراحی و تزیین خانه ها می باشد. ساخت سقف های کاذب تزئینی برای ساختمان ها با استفاده از کناف انجام می شود .امروزه اکثر خانه های نوساز با کناف دکور شدند. از سقف پذیرایی و آشپزخانه گرفته تا سقف اتاق ها راهروها دیوارهای جدا کننده ، دیوار تلویزیون و غیره همگی با کناف تزیین شده اند .معمولاً برای جداسازی بخش های مختلف یک ساختمان از دیوارهای کناف استفاده می شود. همچنین از سقف کناف برای ساخت سقف های یکپارچه برای محیط های بزرگ آموزشی ، اداری و غیره استفاده می شود.
پیشنهاد مشاهده : قیمت تیرآهن روز
نحوه اجرای کناف روی سقف
معمولا علت استفاده از کناف برای سقف و دیوار ها ایجاد پوشش زیبا با طرح نورد نظر کارفرما میباشد. اما زیبایی کناف به اجرای تمیز و حرفه ای آن بستگی دارد. به همین دلیل اجرای کناف باید طبق اصول و توسط فرد حرفه ای انجام شود. در ادامه مراحل اجرای کناف روی سقف را به اختصار نام برده ایم .
برای اجرای سقف کناف ابتدا باید طرح کناف ایجاد شود و توسط کارفرما تایید گردد و تمام نقاط طراحی مورد بررسی قرار گیرد.
در مرحله بعد باید پنل های گچی موردنظر و مصالح لازم جهت نصب کناف ها در محل کار فراهم گردد.
برای نصب کردن کناف ابتدا شبکه فلزی به سقف اصلی متصل میشود.
سپس پنل های گچی را به زیر سازهای فلزی طبق طراحی سقف متصل می کنند .
پس از اینکه طراحی کناف در سقف به صورت کامل انجام شد تمامی درز ها بتونه شده و سطحی صاف ایجاد می شود.
در نهایت یک لایه ماستیک باید بر روی کار زده شود تا سطح یکنواختی برای زیرسازی رنگ ایجاد گردد .
در مرحله بعد رنگ کاری و گچ بری کناف ها طبق طراحی و نظر کارفرما انجام می شود.
در صورتی که نورپردازی های مخفی توکار یا روکار هم در طراحی وجود داشته باشد باید سیم کشی و تاسیسات آن قبل از رنگ کاری و انجام مراحل نهایی اجرا گردد

سخن پایانی
در این مقاله در مورد سقف کناف ، معایاب و مزایای آن صحبت کردیم .سقف کناف امروزه بسیار در طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان ها مورد توجه قرار گرفته است .از سقف کناف برای تزئین دیوارها سقف ها و همچنین بازسازی خانه های قدیمی استفاده میشود. کناف پنل های گچی پیش ساخته هستند که با استفاده از مصالح لازم به دیوارهای اصلی و سقف اصلی متصل می شوند .امیدوارم که تا پایان این مقاله با سقف کناف و معایب و مزایای آن آشنا شده باشید.
مقاله از آهن جم _ahanjam.com