0
ورود و عضویت
×
آهن جم
ورود و عضویت
0

تیرآهن INP چیست؟مزایا و معایب آن

زمان مطالعه : 6 دقیقه
تیرآهن INP

تیرآهن inp چیست و چه ویژگیهایی دارد ؟با چه استانداردی تولید می شود و چه تفاوتی با دیگر تیرآهن ها دارد؟ در این مقاله میخواهیم به معرفی تیرآهن inp و مشخصات و ویژگی های آن بپردازیم .تیرآهن به طور کلی یکی از مهمترین مقاطع فولادی میباشد که در ساختمان سازی و برای تحمل نیروهای برشی و خمشی کاربردهای بسیار زیادی دارد. از تیرآهن برای ساخت اسکلت های فلزی و همچنین در سقف، ستون ،خرپا و غیره استفاده می شود. تیرآهن در انواع متفاوتی تولید میشود که یکی از انواع آن تیرآهن inp است.

تیرآهن inp جزء تیرآهن های بال باریک میباشد که شبیه I انگلیسی هستند ،یعنی بال های آن نسبت به جان کوتاه تر ند. به تیرآهن inp تیرآهن بال شیبدار هم گفته می شود. تیرآهن بال شیبدار مانند سایر تیرآهن های معمولی در ایران مصرف ندارد، البته که تولید این تیرآهن در ایران نیز محدود است و در سایزهای خاصی تولید می شود.عمده تیرآهن inp موجود در ایران وارداتی هستند.

قیمت تیرآهن inp تفاوت زیادی با قیمت تیرآهن های معمولی ندارد و مانند تیرآهن های معمولی تحت تاثیر عوامل زیادی همچون نوسانات ارز، میزان عرضه و تقاضا و غیره می باشد. در ادامه این مقاله همراه باشید تا با تیرآهن inp آشنا شوید. همچنین شما می توانید بهترین قیمت آهن و قیمت میلگرد را از آهن جم دریافت نموده و در صورت تمایل اقدام به خرید نمایید.

تیرآهن inp در واقع نوعی استاندارد تیرآهن میباشد که به نام پروفیل نرمال نیز شناخته می‌شود. این نوع تیرآهن شکل ظاهری شبیه به حرف انگلیسی I  دارد. بال های این تیرآهن به صورت شیب دار ساخته می شود .ضخامت بال ها در این نوع تیر آهن با فاصله گرفتن از جان تیرآهن به تدریج کاهش پیدا میکند. این تیرآهن طبق استانداردهای آمریکا تولید میشود و کشورهایی مانند چین، روسیه ،اوکراین، آلمان ،ترکیه و غیره نیز از این استاندارد برای ساخت تیرآهن های خود استفاده می کنند. این نوع تیرآهن را به اسم های  S BEAM یا S SHAPE  هم میشناسند. بیشترین کاربرد این نوع تیرآهن در صنعت کشتی سازی می باشد. این تیرآهن در مقاطع مختلف ۸۰ تا ۵۵۰ میلی متری ساخته میشود و کاربردهای زیادی در صنایع، ساختمان سازی ،اسکلت سازی ،پل و سد سازی دارد. تیرآهن های معمولی با تیرآهن های بال پهن تفاوت زیادی دارند.برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله فرق تیرآهن با هاش را مطالعه کنید.

پیشنهاد مطالعه ⋙  میلگرد ابرکوه

مشخصات تیرآهن INP

تیرآهن inp هم مانند سایر مقاطع فولادی دیگر طبق استاندارد مشخصی تولید می شود. یعنی ابعاد آن، سطح مقطع و سایز های آن همه طبق استانداردهای مشخص شده می باشد. این نوع تیرآهن در طول بین ۸ الی ۱۶ متر، ارتفاع ۸۰ الی ۶۰۰ میلی متر و عرض های متفاوت ۴۲ الی ۲۱۵ میلی متر تولید میگردد. مشخصات ابعادی تیرآهن های inp تولید شده در ایران طبق استاندارد در طول ۴ تا ۱۲ متر می باشند و تولیدات سفارشی تا ۱۵ متر بر اساس توافق سازنده و خریدار می باشد. سایر مشخصات فنی تیرآهن inp تولید شده در ایران را مطابق استاندارد ملی ایران به شماره ۳۲۷۷ به نام تیرآهن گرم نورد دیده بال باریک شیب دار می توان مشاهده کرد.

تیرآهن بال شیبدار

هنگام خرید این نوع تیرآهن ممکن است با حروف اختصاری مواجه شوید که ویژگی ها و مشخصات این محصول را نشان می دهد. بهتر است که قبل از خرید با معنای حروف اختصاری آشنا شوید تا تیرآهن را مطابق با آنچه در پلن ساختمان شما ذکر شده خریداری نمایید .تمامی این حروف اختصاری و اعدادی که در مقابل آنها نمایش داده می شود استاندارد تیرآهن را نمایش میدهند .البته که در خرید این محصول بیشتر سایز محصول که ارتفاع جان می باشد مدنظر است و اعلام میگردد. اما حروف دیگری نیز وجود دارند که ابعاد و سایر ویژگی های تیرآهن را با جزئیات دقیق نشان می دهند و واحد اندازه گیری تمام این اعداد میلی متر می باشد.

  • حرف h نشان دهنده ارتفاع بال می باشد.
  • حرف ts ضخامت قسمت مرکزی تیرآهن یا در اصطلاح جان تیر آهن را نشان می دهد .
  • حرف b اندازه عرض بال ها را مشخص میکند.
  • حرف tgصخامت بال را نشان میدهد.
  • حرف A در تیرآهن مشخص کننده سطح مقطع است.
  • حرف G مشخص کننده وزن تیرآهن 14 در یک متر می باشد.
  • حرف v به معنی سنگین بودن آن و حرف L در تیرآهن مشخص کننده سبک بودن آن است.
پیشنهاد مطالعه ⋙  ورق آجدار


در هنگام خرید تیرآهن، عددی که بعد از کلمه نوشته میشود به عنوان مثال تیرآهن  inp18  یعنی تیرآهن با ارتفاع و سایز ۱۸ میباشد. استفاده از تیرآهن inp در پروژه های عمرانی و ساختمانی مرسوم می باشد. این تیرآهن به طور گسترده ای در ساختمان های مرتفع برای ساخت سقف استفاده می شود. زیرا تحمل بار خوبی دارد. همچنین برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر مناسب است. استفاده از انواع تیرآهن باعث می شود که مصرف آهن به حداقل رسیده و هزینه های نگهداری ساختمان به علت محدودیت آسیب‌های قطعات آهنی کاهش یابد. همچنین مقاومت ساختمان و استحکام آن بیشتر می شود.

روش تولید تیرآهن inp

روش تولید تیرآهن inp مانند روش تولید سایر تیرآهن ها میباشد. انواع تیرآهن ها اکثراً از روش نورد گرم تولید می شوند اما هر کدام دارای استاندارد های متفاوتی می باشند که توسط شرکت های تولید کننده در سراسر جهان رعایت میشوند. مشخصه های بارز تیرآهن هایی که با استاندارد inp  ساخته می شوند این است که بال های تیرآهن با فاصله گرفتن از جان تیرآهن به تدریج از ضخامت شان کم می‌شود. به نحوی که بال ها دارای شیب یکسان و ضخامت یکسانی هستند.این نوع تیرآهن کاربرد های زیادی در ساختمان سازی ، کشتی سازی، پل سازی و سد سازی و غیره دارد. برای تولید تیرآهن inp مانند سایر مقاطع فولادی از شمش های فولادی استفاده می‌شود .برای تولید تیرآهن شمش های بلوم به عنوان ماده اولیه مناسب می باشند. زیرا این شمش ها  از ابتدا برای ساخت تیرآهن ساخته شدند و ابعاد و سطح مقطع استاندارد دارند.

پیشنهاد مطالعه ⋙  آزمایش تست میلگرد کاشته شده چگونه انجام می شود؟

در شروع فرایند نورد گرم شمش های فولادی وارد کوره های پیش گرم می شوند تا به دمای مناسب برای ادامه فرایند برسند. پس از اینکه شمش ها  حرارت دیده و به اندازه کافی نرم شده و حالت موم سانی پیدا کردند وارد قفسه های نورد شده و از بین غلتک های مخصوص عبور می کنند.با  عبور از غلتک های مخصوص که هرکدام طبق استاندارد و سایز مورد نظر تنظیم شده‌اند، شمش ها تحت فشار قرار گرفته و  ضخامت شان کاهش یافته و طول شان افزایش پیدا میکند.برای افزایش مقاومت و استحکام قطعه فرآیندهای دیگری همچون عملیات حرارتی آنیل هم اجرا می‌شود .با عبور از قفسه های نورد میانی و پایانی شمش ها به شکل تیرآهن در می آیند. زیرا در این قفسه ها قالب ها و غلتک هایی وجود دارد که آنها را در ضخامت و استاندارد مورد نظر شکل می دهد .پس از اینکه تیرآهن به شکل مورد نظر تولید شد در سایز ها و اندازه های مورد نظر برش میخورد .البته که قبل از تولید انبوه تیرآهن برای اطمینان از کیفیت محصول آزمایش های ایمنی و استحکام انجام می شود .در پایان عملیات نورد گرم تیرآهن ها برش خورده و سرد میشوند.

ارزان ترین قیمت تیرآهن در آهن جم

استانداردهای جهانی و ملی تولید تیرآهن inp

DIN 1025-1 1995
EN 10024: 1995 (Tolerances)
EN 10025-2
EN 10163-3: 2004 (Surface conditions)
STN 42 5550
ČTN 42 5550
TDP: STN 42 0135

مقاله از آهن جم _www.ahanjam.com

5/5 - (2 امتیاز)

نظرات

سوال یا نظر شما

شما میتوانید نظر یا سوال خود را برای کامنت کنید.

برای درخواست مشاوره اطلاعات خود را وارد کنید.

×
ورود | ثبت‌نام
لطفا شماره موبایل(اعداد انگلیسی) یا ایمیل خود را وارد کنید
ورود شما به معنای پذیرش شرایط ایزی لاگین و قوانین می باشد