مقالات, مقالات میلگرد

اتصال میلگرد به روش کوپلر چیست

اتصال کوپلینگ میلگرد

به مطالعه مقاله اتصال میلگرد به روش کوپلر خوش آمدید. 
شما میتوانید جهت دریافت قیمت انواع میلگرد از جمله قیمت میلگرد ،قیمت میلگرد ساده ، قیمت میلگرد کلاف آجدار بر روی لینک های مربوطه کلیک کنید و جدیدترین قیمت میلگرد را در آهن جم دریافت کنید.
همچنین میتوانید علاوه بر قیمت تیرآهن، قیمت روز آهن شامل قیمت تیرآهن IPE، قیمت تیرآهن لانه زنبوری و قیمت تیرآهن هاش، قیمت ورق، قیمت نبشی، قیمت ناودانی، قیمت سپری، قیمت پروفیل، قیمت لوله، قیمت خاموت، قیمت محصولات مفتولی، قیمت شمش و قیمت لوازم سوله را از آهن جم دریافت کنید.‌ جهت دریافت اطلاعات بیشتر، میتوانید با بخش فروش و پشتیبانی آهن جم، با شماره 03133869211 تماس بگیرید.

یکی از روش‏های وصل کردن میلگردها به یکدیگر که برای افزایش طول آن‏ها استفاده می‎شود، اتصال کوپلینگ میلگرد است. درقدیم روش‌های زیادی برای این کار انجام می‌شد، با این حال از زمانی که اتصال مکانیکی یا کوپلینگ اضافه شد، این روش بسیار مورد توجه قرار گرفت. به دلیل اهمیت آن در ادامه این مطلب تصمیم گرفتیم تا درباره اتصال کوپلر و مزایا و معایب آن صحبت کنیم و بیشتر با آن آشنا شویم.

اتصال کوپلینگ میلگرد

1. درباره اتصال کوپلینگ میلگرد بیشتر بدانیم

در زمان گذشته برای اینکه میلگردها را به هم متصل کنند و آرماتوربندی را ایجاد کنند، این کار را توسط جوشکاری میلگردها به هم انجام می‌دانند. این روش اگرچه سال‏های زیادی انجام می‎شد، اما ناکارآمد دیده شده بود. از این رو کوپلر اختراع شد. کوپلرها اتصالات مکانیکی هستند که برای وصل شدن آرماتورها به یکدیگر استفاده می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه ⋙  انواع پروفیل ساختمانی و کاربرد آنها

درون یک قطعه کوپلر رزوه یا شیارهایی وجود دارند. این شیارها با میله درگیر می‎شوند و آن را درون خود نگه می‎دارند. با توجه به اتصالی که میلگرد در با کوپلر پیدا می‏کند، به این فرآیند رزوه کاری می‎گویند. در قدیم علاوه بر اینکه از جوشکاری برای متصل کردن میلگردها استفاده می‎شد، آن‏ها را روی یکدیگر قرار می‎دادند و سپس با سیم‏های مفتولی محکم می‎کردند.

این کار بسیار نا ایمن بود و به قدرت بسیار زیاد کارگر احتیاج داشت تا مفتول‏ها را محکم کند. با این حال اتصال کوپلینگ میلگرد به این صورت نیست. کوپلینگ‎ها انواع مختلف دارند که در زیر به چند نوه از آن‏ها اشاره خواهیم کرد:

  • کوپلر تبدیل برای اتصال میلگرد

اگر جایی از سازه نیاز باشد تا قطرهای مختلف از میلگرد به یکدیگر متصل شوند، از کوپلر تبدیل استفاده می‌شود.

  • کوپلر پیچی برای اتصال میلگرد

در این نوع از کوپلر برای اتصال نیازی به رزوه کردن میلگرد وجود ندارد بلکه کوپلر برای متصل شدن پیچ می‎شود.

  • کوپلر استاندارد برای اتصال میلگرد

از این نوع از کوپلر برای میلگردهایی استفاده می‏شود که سایز یکسان داشته باشند. کوپلر  استاندارد برایی انواع سازه استفاده می‌شود.

  • کوپلر انتهایی برای اتصال میلگرد

از کوپلر انتهایی برای خم آخر آرماتور در ادامه یک ستون یا شمع استفاده می‏شود.

2. مزایا و معایب اتصالات کوپلینگ میلگرد چیست؟

اتصال کوپلینگ میلگرد یکی از بهترین روش‌های اتصال است که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد. در بالا روش این نوع از اتصال و کوپلرهای مورد استفاده را بیان کردیم. حال اگر شما به اتصال کوپلینگ میلگرد علاقمند شده و قصد استفاده از آن را دارید، در این قسمت به بررسی مزایا و معایب آن می‌پردازیم. درواقع از این طریق بهتر می‌توانیم با کاربرد این نوع از اتصال آشنا شویم.

پیشنهاد مطالعه ⋙  معرفی میلگرد ادکا یا اوتکا |کاربردها و تفاوت آن با ممان منفی

در زیر ابتدا به مزایا می‌پردازیم:

  • اتصال کوپلینگ میلگرد یکی از ساده‌ترین روش‌های وصل کردن میلگرد است که به راحتی انجام می‌شود.
  • این روش مقرون به صرفه و اقتصادی است زیرا از میلگرد کمتری استفاده می‌شود.
  • ساختار آرماتور در این روش برای انتقال بار یکپارچه است و به بتن احتیاج ندارد.
  • میلگردها با سایزهای مختلف در این روش به هم متصل می‌شوند.
  • وزن آرماتور در این روش کاهش‌ پیدا می‌کند.
  • چون تراکم میلگرد کمتر می‌شود، می‌توان بتن ریزی را یکنواخت انجام داد‌.
  • سازه بتنی در اتصال کوپلینگ میلگرد یکنواخت می‌شود.
  • اگر قرار است به آرماتور تنش وارد شود، با این روش مقاومت بالا از خود نشان می‌دهد.

حال که درباره مزایا دانستیم نوبت به معایب اتصال کوپلینگ میلگرد می‌رسد:

  • یکی از روش‌های اتصال میلگرد اورلپ است که در این روش هزینه کمتری نسبت به کوپلینگ مصرف می‌شود.
  • استفاده از روش کوپلینگ نیاز به زمان بیشتر دارد. پس باید وقت بیشتری را برای آن بگذاریم.

3. آیا برای انصال به روش کوپلینگ میلگرد نیاز به فرد متخصص داریم؟

همان‎طور که پیشتر بیان کردیم، اتصال کوپلینگ میلگرد یکی از روش‎های جدید وصل کردن میلگردها به یکدیگر است و به همین خاطر افرادی که قصد انجام این کار را دارند باید از این روش و کوپلرها آگاه باشند. ابتدا باید مهندسین محاسبات مربوط به تنش‏های وارد شده به میلگردها را اندازه‎گیری کنند و سپس کوپلرهای مناسب به همراه تعداد میلگرد را مشخص کنند.

در بالا مشاهده کردید که انواعی از کوپلر داریم که هر کدام از آن‏ها به صورت خاص به میلگرد متصل می‎شوند. کارگر متحصص باید این انواع را بشناسد، کاربرد و محل اتصال آن‏ها را نیز بداند. پس باید از نیروی متخصص برای آرماتور بندی به روش کوپلینگ استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه ⋙  بتن ریزی در هوای گرم|مهم ترین نکات و اقدامات لازم

 هم‏چنین رعایت امنیت در این کار نیز بسیار مهم است. درواقع امنیت هم باید برای کارگر فراهم باشد و هم برای سازه. کارگر متخصص به این موارد نیز توجه دارد زیرا بارها این کار را به روش اصولی انجام داده است.

مقایسه روش اتصال کوپلینگ و فورجینگ میلگرد

روش های اتصال میلگرد ها ،متفاوت است .برای اتصال دو میلگرد و افزایش طول میلگردها از روش های اتصال اورلب ،کوپلینگ ،فورجینگ وغیره استفاده می شود .که هرکدام ،مزایا معایبی دارند .در ادامه روش کوپلینگ را ب افورجینگ مقایسه می کنیم .

  • در روش اتصال کوپلینگ میلگرد ،هیچ محدودیت سایزی نداریم و همه سایز میلگرد ها را می توان بهم وصل کرد اما در روش فورجینگ امکان اتصال میلگردهای با سایز کمتر از 14رانداریم .
  • جوش فورجینگ دربین ،روش های اتصال هزینه بیشتری دارد .
  • زمان اتصال در روش کوپلینگ، طولانی تر است .
  • در روش فورجینگ باسرعت بیشتری ،میلگرد ها متصل می شوند .
  • میزان مقاومت نقطه اتصال در 2 روش کوپلینگ وفورجینگ ،از دیگر روش ها بیشتر است .
  • از لحاظ ایمنی کار، روش کوپلینگ برای اتصال میلگردها از، روش فورجینگ بهتر است .
اتصال میلگرد به روش کوپلر _آهن جم

سخن پایانی

اتصال کوپلینگ میلگرد یکی از بهترین روش‏های وصل کردن میلگردها به یکدیگر است. در این مطلب این اتصال به همراه انواع کوپلر شرح داده شد. سپس مزایا و معایب استفاده از کوپلینگ بیان شد و همان‎طور که  مشاهده کردید این روش مزایای بیشتری نسبت به معایب دارد.

امتیاز خود را ثبت کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *